Despre avort cu parintele Vasile Ioana. Ce se intampla cu sufletul pruncului ucis si cum poate fi ajutat VIDEO | Demamici.ro

Despre avort cu parintele Vasile Ioana. Ce se intampla cu sufletul pruncului ucis si cum poate fi ajutat VIDEO | Demamici.ro

Despre avort cu parintele Vasile Ioana. Parintele Vasile Ioana a vorbit despre avort si efectele devastatoare pe care le are asupra unei femei.

Intreruperea de sarcina este o mutilare – atat fizica, cat si spirituala si aduce doar suferinta, atunci cand este facut cu vointa mamei.

„Dumnezeu l-a creat pe om din iubire. Femeia este sursa vietii pe Pamant. Dumnezeu creeaza impreuna cu femeia. Dumnezeu a ales-o pe femeie sa fie reprezentanta lui pe pamant pentru a da viata.

Dumnezeu creeaza, femeia creeaza. Dumnezeu iarta, femeia iarta. Femeia intretine viata, are resurse inepuizabile de energie. Femeile care aduc prunci pe lume se mantuiesc si vor primi fericirea vesnica.

Despre avort

De aceea, cand o femeie recurge la o intrerupere de sarcina prin vointa ei proprie, atunci ea strica legatura cu Dumnezeu. Intrerupe legatura cu sursa vietii.

Apare si o devastare interioara. Constiinta o chinuie toata viata pentru ca a recurs la aceasta crima.

Vad femei foarte multe care au recurs la avort, desi ar fi putut sa nu o faca.
Femeia care recurge la pacatul acesta poate sa devina sterila. Consecintele sunt uriase.

Ar trebui sa impartim femeile carora ne adresam in doua categorii: femeile care nu au recurs la avort, iar pentru cele care au facut pacatul acesta, mai exista o sansa”, a explicat parintele Vasile Ioana la ProTV.

Ce se intampla cu sufletul copilului avortat

Sufletul unui copil caruia i s-a luat sansa la viata face parte dintr-o categorie speciala. El nu va fi primit nici in Rai, nici in Iad, ci va ajunge intr-un alt loc, luminat, unde isi va astepta urmatoarea menire.

„Atunci cand iei viata unui copil aflat in pantecele tau, tu ii iei dreptul de a zambi vietii. El are dreptul la viata. Barbatii sunt tentati sa trimita doar catre femei aceasta greseala.

Femeile care si astazi plang de suferinta, e bine sa stie ca acesti prunci sunt intr-o anumita stare. Ei n-au facut binele ca sa fie in fericirea vesnica in Rai, dar nici nu au pacatuit. In asa fel, cineva nu poate pedepsi pe altcineva care nu a gresit.

De aceea, gasim la Sfantul Chiril al Ierusalimului un text foarte interesant: Daca cineva nu s-a botezat si care a fost omorat, el primeste botezul Sangelui lui Iisus Hristos.

Pruncii acestia nu sunt pedepsiti pentru ca nu au de ce sa fie.
Dumnezeu nu pedepseste pe cei care nu cunosc legile lui, ba dimpotriva.

Remarcam aceeasi idee si in Pravila lui Matei Basarab:

<<Iar cati coconi ai crestinilor mor nebotezati asijderea si ai paganilor, nu merg nici in Imparatia Cerurulor ca nu au facut fapte, dar nici in munca Iadului, ci merg intr-un rai al luminii.>>

Mamele care au constiinta ca au pierdut copilul si ca sunt intr-o stare de chin, nu este asa. Copilul nu este in stare de chin pentru ca nu a gresit cu nimic. Copilul se afla in bratele lui Dumnezeu si isi asteapta judecata viitoare”, a mai explicat Parintele.

Despre avort si cum poate fi iertata femeia care a renuntat la sarcina

Despre avort

„O femeie care a facut intrerupere de sarcina poate fi iertata de Dumnezeu cu doua conditii: prima conditie este sa nu repete greseala, iar a doua- pocainta cu lacrimi, sa ii para rau intr-un mod sincer.

Una este iertarea, alta este vindecarea. Dumnezeu ii da iertarea pacatului prin mana preotului, dar primeste si un canon.

1. Sa nasca prunci mai departe;
2. Sa fie nasa, mama spirituala;
3. Adoptia unui copil orfan, de a avea grija de copii sarmani
Periodic, cand isi pot permite, sa imbrace copii amarati. Si in mintea ta sa spui: „Sa fie pentru sufletul copilului meu”.