Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors după copil | Demamici.ro

Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors pentru copil

Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors după copil. Pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor este un adevărat erou.

Ciprian a fost unul dintre salvatorii care au intervenit în localitatea Rodna, grav afectată de inundații, pentru a-i salva pe sinistrați. Printre aceștia, și un copil de doar câteva luni.

Imaginea cu pompierul care ține în brațe bebelușul înfășurat într-o pătură a emoționat o țară întreagă.

Deși abia ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, Ciprian nici nu a stat pe gânduri când a fost din nou solicitat să intervină unde era nevoie de el, pentru salvarea unei familii blocate în casă.

Ciprian are o experiență de 14 ani în salvarea de persoane, având la activ câteva mii de intervenții.

Ministrul Marcel Vela a relatat pe Facebook întreaga operațiune din localitatea Rodna, lăudând gestul admirabil al pompierului.

„Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiți de inundații. După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unității.

-Ciprian, trebuie să mergem urgent în localitatea Rodna. S-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii sunt blocate în case. Apa crește foarte repede și dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toată unitatea…

În mai puțin de 30 de minute, zeci de pompieri salvatori erau adunați în zona afectată, iar comandantul i-a împărțit în mai multe echipe. Viitura creștea în intensitate, iar mulți oameni erau prinși în case.

– Avem o casă în care sunt blocate 6 persoane. Doi sunt copii extrem de mici. Aveți mare grijă, trebuie să-i scoatem pe toți teferi de acolo.”.

Ciprian, pompierul erou: „Pe copii îi voi purta eu în brațe. Am doi copii acasă, știu ce înseamnă grija părintească”

Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea și a pătruns în casă. Acolo se aflau un bărbat, 3 femei și cei doi copii. Un pui de om de doar câteva luni și sora sa de doi ani. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i calmeze.

Vezi și: O mamă din Aiud plânge în timp ce-și evacuează bebelușul pe geam. Pompierii i-au salvat din calea apei VIDEO | Demamici.ro

Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors pentru copil

„– Stați liniștiți că totul va fi în regulă. Veți ieși împreună cu mine, dar nu vreau sa vă panicați. Trebuie să fim foarte atenți. Curentul este foarte puternic și orice clipă de neatenție ne poate pune în primejdie. Pe copii îi voi purta eu în brațe, e mai sigur așa. Am doi copii acasă și știu ce înseamnă grija părintească!

Intervenția a fost una extrem de dificilă, dar din fericire Ciprian, alături de colegii săi salvatori, au reușit să îi ducă pe toți în siguranță.

În total, în localitatea Rodna, pompierii salvatori din cadrul ISU Bistrița-Năsăud au salvat în doar câteva ore câteva zeci de persoane și animale.

A fost o misiune pe deplin reușită.

La miezul nopții, Ciprian a fugit spre casă, la familia sa, dar a fost informat că e posibil ca în zona unde locuiește să se producă altă viitura. Din fericire, nu s-a produs ceva similar ca în Rodna.

Astăzi se afla din nou la datorie. Deși era liber, s-a alăturat colegilor pentru a interveni în alte localități afectate de această nenorocire.

Aceștia sunt eroii zilelor noastre. Sunt cei care salvează vieți și intervin acolo unde nu mai este nici o speranță.

Cu siguranță, putem spune că cei care salvează o viață, salvează o lume întreagă”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Vezi si: Victor a suferit la 3 ani un transplant de șase organe. Micuțul erou, aplaudat de medici la externare | Demamici.ro

Vezi si: Erou la 5 ani. Si-a salvat sora dintr-un incendiu si s-a intors dupa caine | Demamici.ro