Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 luni are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 ani are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 luni are părul des, lung și negru ca abanosul. Povestea micuței Gabriela Caneva (2 ani), supranumită și Rapunzel din Bulgaria, a determinat-o pe mămica lui Sharon să ne trimită pe adresa redacției mai multe fotografii cu fetița ei care are o podoabă capilară cu totul deosebită. Sharon are doar patru luni și a venit pe lume cu părul lung, des și negru ca abanosul.

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 ani are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

Bucălată, expresivă, cu ochii ca două mărgeluțe negre, Sharon atrage privirile ca un magnet atunci când mămica ei o scoate la plimbare. Veselă, energică, fetița este tare drăgălașă și cu siguranță va avea un păr de invidiat când se va transforma într-o domnișoară cochetă.

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 ani are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

La 4 luni, Sharon își poate susține bine capul, vede la fel de bine ca un adult și este atrasă de culori, sunete și texturi noi. La această vârstă, bebelușii dau mult din mânuțe și din piciorușe. Își mișcă membrele energic atunci când părinții vorbesc cu ei, le povestesc, le cântă sau le „prezintă” anumite jucării.

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 ani are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

Pedalarea în gol îi ajută să-și întărească musculatura astfel încât, în jurul vârstei de 6 luni, să fie pregătiți pentru a sta în șezut. Unii bebeluși încep deja să se rostogolească de pe burtică pe spate și invers, spre încântarea și îngrijorarea părinților care nu îi mai pot lăsa pe pat nesupravegheați, nici măcar câteva secunde.

Bebelușa Rapunzel din România. La doar 4 ani are părul des, lung și negru ca abanosul | Demamici.ro

Bebelușa Rapunzel din România. Mămica a avut arsuri în timpul sarcinii

Se spune că femeile însărcinate care au arsuri retrosternale puternice în timpul sarcinii vor aduce pe lume copii cu foarte mult păr. Cât e mit sau cât e adevăr în această credință populară, rămâne un subiect de dezbătut, însă cert este că mămica lui Sharon s-a confruntat din plin cu problema arsurilor în timpul sarcinii. Pe de altă parte, mămica are și ea o podoabă capilară la fel de bogată. Așadar, cine este „responsabil” pentru podoaba capilară de invidiat a micuței Sharon? Să fie genetica, arsurile?…

Pirozisul sau arsurile retrosternale sunt arsurile pe care le simti in spatele osului pieptului si care apar atunci cand sfincterul de la nivelul esofagului inferior nu mai poate preveni trecerea alimentelor si acidului din stomac inapoi in esofag.

Practic, uterul devine mai mare şi iti preseaza stomacul astfel încat acidul gastric este impins in sus. Este un simptom specific sarcinii, deoarece si progesteronul determina o relaxare a sfincterului inferior al esofagului si accentueaza aceste stari.

Foliculii piloși se dezvoltă din primul trimestru de sarcină

De regulă, oamenii se nasc în medie cu 100.000 de foliculi piloși care de-a lungul timpului se dezvoltă crescând în grupe de unu până la patru fire de păr, răspândiți aleatoriu pe scalp. Un nou-născut are aproximativ 1140 de foliculi/cmp, însă acest număr va scădea, ajungând la 685/ cmp la vârsta de 25 de ani.

Scalpul adultului conține un milion de foliculi piloși, cu 120.000 – 150.000 de fire de păr vizibile. Un folicul pilos produse aproximativ 15 fire de păr, într-o viață, fiind supus unui număr de 20 de cicluri. Densitatea capilară depinde în funcție de genă, de modul de viață și sănătatea fiecărei persoane.

În fiecare zi, cad între 100 și 150 de fire de păr, însă căderea se compensează de creșterea altor fire de păr. Părul oferă indicații prețioase cu privire la modul nostru de viață. Substanțele consumate pot fi observate în fibrele capilare.

Părul poate crește oriunde pe pielea omului, cu excepția pleoapelor, a mucoaselor, buzelor, tălpilor sau palmelor.

Între săptămânile 16-20 de sarcină apare lanugo, părul fin care contribuie la reglarea temperaturii corpului și ajută la protejarea pielii de acțiunea lichidului amniotic, împreună cu vernixul.

De obicei, părul cade în primele câteva săptămâni și este înlocuit cu părul vellus, care este mai fin și mai greu de văzut. Fenomenul de cadere a parului este absolut normal si este cunoscut sub numele de telogen effluvium.

Vezi si: Totul despre lanugo sau părul de pe corpul copiilor la naștere | Demamici.ro

Vezi si: Micuța Rapunzel din Bulgaria. Gabriela are 2 ani și s-a născut cu o podoabă capilară care i-a adus celebritatea | Demamici.ro

Micuța Rapunzel din Bulgaria. Gabriela are 2 ani și s-a născut cu un păr neobișnuit. Cum arăta la naștere

Micuța Rapunzel din Bulgaria. Gabriela are 2 ani și s-a născut cu o podoabă capilară care i-a adus celebritatea

Micuța Rapunzel din Bulgaria. Gabriela are 2 ani și s-a născut cu o podoabă capilară care i-a adus celebritatea. Micuța Rapunzel din Bulgaria a devenit o senzație pe rețelele de socializare, acolo unde s-a și ales cu această poreclă. Gabriela Caneva are 2 anișori, însă podoaba ei capilară cu totul aparte i-a adus faima încă de la o vârstă fragedă.

Părul ei bogat și freza asemănătoare cu un arici, au transformat-o într-un bebeluș adorabil, iar fotografiile cu ea din primele luni de viață nu au putut trece neobservate. Continuarea articolului AICI!

Vezi si: 8 fetițe cu păr special. Păr frumos și bogat din naștere | Demamici.ro