Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie | Demamici.ro

Asociația

Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie. Spitalul de copii Marie Curie din București ar putea fi refăcut în totalitate, iar fiecare dintre noi putem contribui, puțin câte puțin, la reconstruirea lui.

Asociatia „Dăruieşte Viață” lansează un nou apel de strângere de fonduri. Este vorba de ridicarea unei noi clădiri, dar și pentru renovarea celei existente.

Inițiativa a devenit cunoscută în spațiul online prin apelul #noifacemunspital.
Proiectul a beneficiat şi de sprijinul trupei „Metallica”, cea care a oferit drepturile de folosire a melodiei „The Unforgiven” pentru spotul de promovare.

Spitalul Marie Curie din Capitală a rămas de ani buni un loc gri, lipsit de culoare, o temniță pentru copiii bolnavi.

Asociația "Dăruiește Viață", strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie

Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie

„Eu sper ca oamenii mari să înţeleagă că copiii trebuie ajutaţi, pentru că fără ei nu putem să avem un viitor mai bun. Eu aş pune în acest spital o sală de jocuri şi foarte multe aparate cu dulciuri, bomboane”, a declarat un copil pentru stirileprotv.ro

Părinții sunt de părere că este foarte greu să rămâi optimist atunci când intri în actuala clădire a spitalului pentru copii.

Ceva să îi scoată din starea aia, să uite, să le distragă atenţia de la ce se întâmplă cu ei. Foarte multe lipsesc în momentul de față acolo, în spital”.

Un proiect ambițios, dar care ar putea să schimbe vieți

Deși proiectul de construire a noului spital este unul extrem de ambițios, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” nu se dau bătute.

Asociația "Dăruiește Viață", strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie

„O să construim o a doua clădire care va fi conectată cu această primă clădire, într-un L, cu un buget similar, probabil că vom ajunge la 18-20 de milioane de euro construcţia, plus dotările, urmând ca la final să consolidăm şi să renovăm clădirea veche, pe care o vom transforma într-o clădire destinată cazării părinţilor, spaţii de învăţare”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”.

Carmen Uscatu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”: „Când spunem „noi facem un spital”, ne gândim mult dincolo de această clădire. Presupune că noi ne vom ocupa inclusiv de trainingul medicilor şi al personalului medical, este o viziune pe termen lung”.

Asociația "Dăruiește Viață", strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie

„Dăruieşte Viaţă” a construit deja o clădire, în curtea Spitalului Marie Curie, cu ajutorul a sute de mii de oameni şi mii de companii şi a renovat mai multe secţii ale spitalului.

Cei care vor să ajute pot dona prin sms la 8864 cu textul spital, online, cu cardul sau prin transfer.

Vezi si: PEDITEL 1791: Eroi de la distanta pentru parinti si copii | Demamici.ro

Vezi si: Serviciu medical de asistenta pediatrica GRATUITA, prin telefon, in regim non-stop. Peditel Romania | Demamici.ro