Ana a nascut natural o fetita de 5 kg! Medicii i-au rupt bebelusei clavicula pentru a o putea scoate! Povestea reala a unei mamici eroine

Ana Maria Nistor ne-a impartasit experienta primei ei nasteri, o nastere naturala a unei fetite frumoase de 5 kg. Nataliei i-a fost rupta clavicula la nastere pentru a putea fi scoasa mai usor, iar mama s-a ales cu ruptura de perineu si 17 copci. Prin ce alte greutati au trecut Ana si Natalia, cititi mai jos, intr-o poveste de viata suta la suta reala.

Eu si sotul meu suntem casatoriti de 8 ani și suntem si colegi de serviciu ( in aviatie). Am simtit ca e timpul pentru bebe. Dupa 3 ani de tratamente am reusit sa raman insarcinata. Am fost extrem de fericita cand intr-un final a aparut si liniuta. Am avut o sarcina mai mult la pat, cu colul semideschis de la 20 de saptamani. Am ajuns cu greu si cu multe sacrificii la 40 de saptamani… pana intr-o seara cand am simtit dureri din ce in ce mai puternice si la intervale regulate. Stiam ca nu au cum sa fie contractiile Braxton Hicks.

Pe la 9 seara, contractiile au inceput sa fie tot mai tari, iar la ora 2:00 am ajuns la spital cu dilatie 2. Orele tot treceau, dar eu mai mult de 4 nu ma dilatam. A venit doamna doctor si mi-a facut doua injectii in burta pentru dilatatie si de la 6 pana la 11:45 am avut dureri din minut in minut. Stateam la marginea patului, incercam sa ma misc, dar imi amortisera toți mușchii. M-a cuprins o teama groaznica. Ma gandeam cum voi putea impinge din moment ce nu mai simteam nimic. Simteam o durere crunta de parca fiecare os mi s-ar fi rupt. Am rugat-o pe doctorita sa-mi faca ceva ca nu mai rezistam.

La 11:10 m-a urcat pe masa. Fetita era deja coborata total. Ascultam indicatiile medicului. La un moment dat, pe langa doctorita care ma asista, au mai venit 2 medici. Au inceput sa vorbeasca si pareau agitati. Una dintre doctorite mi s-a prezentat si mi-a spus:

„Avem o problema.. destul de grava si e mult prea tarziu sa facem cezariana, ea (n.r. – bebelusul) fiind mult prea coborata. Problema e urmatoarea: aveti contractii din minut in minut ca interval. Copilul este foarte mare si la semnalul meu impingeti si țineti impins pana la urmatoarea contractie”.

In momentul in care am impins, cu cea mai mare putere, am simtit o trosnitura, parca ceva s-a rupt😲. Nimeni nu scotea niciun sunet. Cand m-am uitat, toate asistentele si mai multe paciente erau in jurul Nataliei. Expulzia placentei a fost mai dureroasa ca nasterea. In timp ce ma cosea, doctorita mi-a spus de unde s-a auzit trosnitura. Mi-a zis ca nu a avut alta posibilitate decat sa-i faca fetei ruptura de clavicula sa o poata scoate. Durerea rupturii crunte, pe care am avut-o si pentru care a fost nevoie de 17 copci, a fost si mai mare cand am auzit ca fetita, abia nascuta, avea mana rupta.

5 zile a stat la incubator si alte 6 zile pentru ca imi facuse o infectie si era pe antibiotic. Chinul a continuat si acasa. Nu aveam pic de experienta si ma chinuim sa o imbrac fara să-i pun maneca de la bluza pe mana. O alaptam doar in sezut. Cu 17 copci si ruptura de perineu, va dati seama ce dureri aveam. Am nascut-o pe 28 martie 2016. Nu-mi imaginam atunci ce avea sa urmeze pe 24 mai, de ziua mea de nastere.

CONTINUARE