A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni. O mamă din Australia a reușit să atragă atenția presei după ce a adus pe lume un bebeluș de 6 kg, fără epidurală.

Natashia Corrigan din Melbourne, Australia, l-a născut pe Brian Jr. natural, fără niciun fel de anestezie care să o ajute să facă față durerilor nașterii vaginale. Femeia mai are acasă doi copii, două fete care au venit pe lume cu 3,74 kg, respectiv 3,51 kg.

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

Având în vedere că primii doi bebeluși au avut greutăți normale la naștere, nimeni nu se aștepta ca cel de-al trilea bebeluș să fie atât de „dolofan”.

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni

Băiețelul Bian Jr. a fost născut la 40 de săptămâni și 5 zile. Mama a declarat că ultima dată, la ecografia de 36 de săptămâni, medicul i-a spus că băiețelul ar avea în jur de 4 kilograme, însă nu s-a așteptat nicio secundă să-l aducă pe lume de 6,01 kg.

Nașterea naturală a durat 7 ore. Bebelușul a venit pe lume la spitalul Mercy Hospital for Women, informează people.com.

„A fost unul dintre cele mai speciale, dar și înfricoșătoare momente din viața mea”, a declarat mama de 31 de ani. „Am avut noroc că soțul și sora mea mi-au fost alături și au avut un rol extraordinar în a mă ajuta să-mi mențin calmul și să-i ascult pe doctori.

Puterea gândirii pozitive chiar are efect. Toate cadrele medicale care au fost în sala de nașteri s-au comportat exemplar. S-au asigurat că atât eu, cât și bebelușul suntem bine. Au fost șocați când au văzut cât este de mare. Numai despre asta s-a discutat în spital timp de câteva zile”, a mărturisit femeia, conform sursei citate.

Nu este pentru prima data cand un „bebelus gigant” a venit pe lume in Australia. Anul trecut, in Queensland, o familia si-a intampinat micuta care a venit pe lume cu 6,02 kg. O alta mama, Victoria, a tinut prima pagina a ziarelor dupa ce a nascut natural si fara epidurala un baietel de 6,08 kg.

A născut un bebeluș de 6,01 kg fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

Recordul pentru cel mai greu bebeluș născut vreodată îi aparține Annei Bates care pe data de 19 ianuarie 1879 a născut în Seville, Ohio, un băiat care a cântărit la naștere 9,9 kg. Copilul nu a trăit decât 11 ore.

Care sunt cauzele macrosomiei fetale?

Greutatea pe care bebelușul o are la naștere reprezintă un indice important al stării sale de sănătate. Media greutății nou-născuților este în jur de 3,4 kg. Copiii care au la naștere peste 4,5 kg sunt considerați macrosomici și sunt destul de rari.

În Anglia rata nou-născuților care depășesc 4,5 kg la naștere este de 1,7%. Se crede că macrosomia se datorează geneticii, însă există și alți factori care contribuie la o greutate mare la naștere.

Printre aceștia se numără: obezitatea, diabetul gestațional, depășirea termenului nașterii cu peste 2 săptămâni, faptul că mama ia în greutate mult prea multe kilograme în timpul sarcinii.

Vezi si: O mama de 28 de ani a nascut natural un baietel de 5,75 kg, fara epidurala | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro