A murit fetița de 2 luni rănită la cap cu foarfeca de surioara ei. Medicii de la „Grigore Alexandrescu” au făcut tot posibilul să o salveze | Demamici.ro

Bebeluș de nici 2 luni, rănită la cap cu foarfeca de sora de 1 an. Mama a încercat să îndepărteze singură obiectul:

A murit fetița de 2 luni rănită la cap cu foarfeca de surioara ei.  Copila în vârstă de nici 2 luni de viață, rănită la cap cu foarfeca de sora ei, a murit joi seara, la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Medicii au fost rezervați încă de la început cu privire la șansele de supraviețuire ale micuței.

Fetița din Tulnici, județul Vrancea a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, după un accident domestic, în care a fost rănită grav cu o foarfecă.
Incidentul s-a petrecut într-o clipă de nesupraveghere, în care fetița mai mare a familiei, în vârstă și ea de doar 1 an, se juca cu o foarfecă și și-a rănit accidental sora mai mică.

Obiectul ascuțit a rămas blocat în craniul micuței, iar echipajul de urgență a fost solicitat abia după 4 ore. În acest interval de timp, mama fetelor nu și-a dat seama de gravitatea situației și a încercat să îndepărteze singură foarfeca și a sperat că își va reveni.

A murit fetița de 2 luni rănită la cap cu foarfeca de surioara ei

Copila a fost ulterior preluată cu un elicopter SMURD și transportată la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Medicii s-au luptat încă din primele clipe să-i salveze viața, însă starea în care venise era destul de gravă.

Micuța suferise un infarct înainte de a fi transferată cu elicopterul în București, iar ulterior, ea a rămas în comă profundă și a necesitat să fie ventilată mecanic.

„Astăzi a fost adusă cu elicopterul SMURD o fetița de o lună și jumătate care a suferit un traumatism prin înjunghiere cu o foarfecă în fontanela frontală ce pare că a afectat creierul. Este în stare extrem de gravă, comă profundă, intubată și ventilată mecanic. A suferit un stop cardio-respirator resuscitat la Spitalul Vidra (Vrancea). Stabilizată la Spitalul din Focșani, în ATI. Rămâne în ATI Neurochirurgie”, precizau medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Mama celor două fetițe a oferit declarații și în fața polițiștilor. Femeia le-a spus oamenilor legii că de vină pentru întreaga situație ar fi fetița cea mare.
Episodul s-a petrecut luni seara, în timp ce se afla în aceeași cameră cu copiii, iar într-o fracțiunea de secundă, fetița mai mare a venit grăbită cu foarfeca în mână spre sora ei.

Totul s-a petrecut mult prea repede, astfel încât mama fetițelor nu a putut interveni la timp, potrivit declarațiilor sale.

„La data de 31.10. a.c., în jurul orei 23:00, am fost sesizați de către o unitate medicală cu privire la faptul că în jurul orei 22:00 a fost internată o femeie, în vârstă de 33 de ani, împreună cu fiica sa, de aproximativ 2 luni, care prezintă leziuni la nivelul capului. Din primele verificări efectuate de polițiști rezultă faptul că fetița ar fi fost înțepată cu o foarfecă, în zona capului, de către sora sa, în vârstă de 1 an și 2 luni. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, potrivit IPJ Vrancea.

În aceste momente, poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Vezi și: Obiectele mici din casă, un pericol uriaș: „Copilul meu era să moară înecat cu o baterie cât un nasture!” | Demamici.ro

Vezi și: O fetita de 15 luni a ajuns de urgenta la spital dupa ce-a inghitit o baterie | Demamici.ro