A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: „Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească” | Demamici.ro

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă:

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: „Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească”. Are mai puțin de 1 metru înălțime, însă a reușit să aducă pe lume un băiețel perfect sănătos și de dimensiuni normale.

Este povestea Trishei Taylor, o mamă de 31 de ani, care s-a născut cu o boală genetică gravă, care i-a afectat dezvoltarea sistemului osos și muscular.

Născută cu 150 de fracturi de os, Trisha a fost diagnosticată cu „boala oaselor fragile”.

Osteogeneza imperfecta („os imperfect format”) sau boala oaselor fragile este o boală genetică rară a ţesutului conjunctiv, în care există o mutaţie a genei ce codifică colagenul de tip I.

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: "Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească, din cauza staturii mele"Însă acest lucru nu a împiedicat-o pe Trisha să ducă o viață normală. Și-a cunoscut marea iubire, pe soțul ei Michael, care are o înălțime de 1.82 m, iar acum au împreună un băiețel.

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă. Un simplu strănut ar putea să producă leziuni la nivelul oaselor ei

Pacienții diagnosticați cu boala oaselor fragile sunt atât de vulnerabili, încât chiar și un simplu strănut sau o tuse puternică ar putea să îi afecteze.

Trisha și-a dorit foarte mult să devină mamă, însă medicii au avertizat-o că o sarcină ar putea să îi pună în pericol viața.

După două sarcini pierdute, Trisha a adus pe lume prin cezariană primul ei copil, un băiețel născut la 32 de săptămâni.

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: "Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească, din cauza staturii mele"

„Medicul meu nu a reacționat prea bine când i-am spus că am renunțat la anticoncepționale. Îmi spunea întruna: „Poți să mori, bebelușul poate să moară și el…”. Însă mi-am ascultat intuiția și nu regret acum. Privind în urmă, mi se pare incredibil că am reușit să îl aduc pe lume pe Maven, că a crescut în pântecele meu”, a povestit Trisha pentru The Sun.

Astăzi, Trisha se bucură împreună cu soțul ei de băiețelul pe care îl au împreună. Maven are aproape 4 ani împliniți și este cât mama lui de înalt. Copilul s-a născut perfect sănătos și are o înălțime normală pentru vârsta lui.

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: "Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească, din cauza staturii mele"

Din cauza faptului că oasele ei sunt mult prea fragile pentru a-i susține greutatea, Trisha obișnuiește adesea să se plimbe în scaunul cu rotile. Însă nici acest lucru nu o deranjează, mai ales că, de când a devenit mamă, și-a văzut cel mai mare vis împlinit.

A devenit mamă, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă: "Medicii mi-au spus că o naștere ar putea să mă zdrobească, din cauza staturii mele"

„Sunt atât de familiarizată cu ideea de a sta într-un scaun cu rotile încât pentru mine așa arată normalitatea. Cel mai mult mă bucur să fiu mamă acum. Iar când oamenii mă întreabă dacă e copilul meu, le spun cu multă mândrie: <<Da, a crescut la mine în burtică>>”, a mai spus Trisha.

Vezi si: Seline Maria s-a nascut la 24 de saptamani. Medicii nu-i dadeau sanse la viata, insa fetita puternica a venit pe lume hotarata sa traiasca | Demamici.ro

Vezi si: Baietelul care a contrazis stiinta. S-a nascut fara creier, insa poate vorbi si chiar merge la scoala | Demamici.ro