Zile libere platite pentru parinti cand scolile se inchid din cauza vremii. Senatul a votat | Demamici.ro

Zile libere platite pentru parinti cand scolile se inchid din cauza vremii. Senatul a votat | Demamici.ro

Senatul a votat cu 64 de voturi „pentru”, 3 „impotriva” si 19 abtineri propunerea legislativa cu privire la acordarea de zile libere parintilor in cazul inchiderii temporare a unitatilor de invatamant.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, este prevazut in primul articol al proiectului de lege, noteaza Mediafax.

Zile libere platite pentru parinti

„Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.”

Zilele libere vor fi platite si se vor acorda la cererea unuia dintre parinti sau la cererea tutorelui legal. Prevederile se aplica pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti (exceptie – familiile monoparentale) si depusa la angajator de parintele care va supraveghea copilul.

Propunerea legislativa a fost adoptata de Senat, in calitate de prima Camera, insa decizionala este Camera Deputatilor.

sursa FOTO: Octav Ganea