Yoga pentru copii. Reduce agitatia, amelioreaza afectiuni si stimuleaza creativitatea | Demamici.ro

yoga pentru copii

Cursul de yoga pentru copii creează contextul pentru ca cei mici să își poată manifesta sau stăpâni gândurile și emoțiile și să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere: corporal, mental si spiritual.
Le oferă tăria și înțelegerea de a manifesta calități mentale și sufletești.
Yoga îi învață să-si dezvolte și inteligența emoționala, învața să coopereze, să aibă încredere în forțele proprii.
Ajută la creșterea creativității și a puterii de concentrare.
Le dezvoltă comportamentele pozitive bazate pe răbdare, perseverența, empatie si dragoste.

Yoga poate ajuta la eliminarea celor mai multe dintre presiunile și gândurile negative din viata copilului tău . Iată câteva dintre beneficiile practicii yoga pentru copii:

– Reduce stresul – Când copiii învață tehnici de relaxare și de împlinire interioară, ei pot face față provocărilor vieții mult mai ușor, reducând stresul inutil si anxietatea .

– Imbunatateste stima de sine și încrederea în sine – Yoga imbunatateste stima de sine a copilului și încrederea în sine, folosind o activitate fizică care este necompetitivă .

– Cooperare și compasiune – Yoga încurajează munca în echipă și compasiunea în locul conflictelor și ostilitații . Acesta este un cadou minunat pentru copiii noștri .

– Imbunatateste starea generala de sanatate – Din punct de vedere fizic , se îmbunătățește flexibilitatea, puterea, coordonarea, și conștientizarea corpului.

Pentru mai multe detalii despre cursurile de yoga si inscrieri, aflati de pe abhedayoga.ro. 

 Focusul – Yoga îmbunatateste gradul de concentrare al copiilor.

– Reduce agitația – Yoga ajută copiii să devină mai calmi și în consecință ei sunt capabili să se relaxeze.

– Păstrează copii in formă – Reprezintă un exercițiu fizic de mare valoare pentru copii.

– Ajută copii să se regăsească – Copiii învață să se conecteze mai profund la sinele lor interior, astfel că ei devin capabili să dezvolte o relație intimă cu natura, cu lumea care îi înconjoară .

– Yoga îmbunătățește creativitatea – Asanele s-au născut din observarea lumii încojuratoare având natura drept sursă de inspirație. De exemplu, multe asane poarte nume sugestive, cum ar fi: Postura Cobrei, Postura Paunului, Postura Scorpionului, etc. Când copiii imita mișcările și sunetele naturii, ei au o șansă de a se îmbogăți cu calitățile sale. Atunci când își asumă Postura Leului (Simhasana ) de exemplu, ei experimentează, nu doar puterea și comportamentul leului, dar, de asemenea, propriile lor sentimente de putere : vor știi când este momentul pentru a fi agresivi, sau când este momentul să se retragă. Yoga nu dezvoltă doar imaginația dar,de asemenea, ea învață copii să nu acționeze impulsiv și să facă ceea ce este corect.

yoga pentru copii

Crește capacitatea de a gândi creativ – Yoga îi încurajează pe copii să fie deschiși și să încerce lucruri noi in viata.

– Ameliorează sindromul de colon iritabil – Cercetările științifice au remarcat, de asemenea, că yoga are efecte pozitive asupra copiilor : studiile au descoperit că yoga poate ameliora simptomele la adolescenții care suferă de sindromul de colon iritabil.

 Ameliorează ADHD – Cercetările științifice au menționat că yoga poate ajuta copiii cu ADHD ( Sindromul Deficitului de Atentie si Hiperactivitate ) .

– Ameliorează astmul – Yoga poate ajuta persoanele care suferă de astm să învețe să respire mai ușor.

–  Favorizează pierderea în greutate – Yoga este o modalitate eficientă de a ajuta adolescentii obezi să își controleze greutatea.

– Ameliorează oboseala – Yoga poate ameliora starea de oboseală.

– Ameliorează somnul – Yoga poate ajuta pe copii să aibă un somn odihnitor pe timpul nopții.

– Îmbunătățește abilitațile de comunicare – Yoga ajută la îmbunătățirea abilităților de comunicare ale copiilor prin schimbul propriilor cunoștințe și experiențe cu ceilalți.

Alte beneficii ale acestui curs:

– dezvoltă un corp echilibrat, flexibil, puternic, conștient
– întărește sistemul imunitar
– relaxează corpul, dând un somn bun si liniștitor
– calmează și limpezește mintea, aducând copilul mereu în momentul prezent
– eliberează stresul și tensiunile
– construieste încrederea în sine și în alții
– îmbunatățeste interacțiunea socială și spiritul de echipă
– dezvoltă disciplina și auto-controlul

Yoga nu este o religie si nu este sport. Ea provine din India si este un sistem de dezvoltare care este vechi de cateva mii de ani, a supravietuit de-a lungul timpului si s-a dezvoltat in permanenta.
Scopul fiind dezvoltarea echilibrata si o viata mai sanatoasa.