Vaccinarea. Un bebelus de 2 luni s-a imbolnavit de la surioara mai mare, nevaccinata | Demamici.ro

Vaccinarea. Un bebelus de 2 luni s-a imbolnavit de la surioara mai mare, nevaccinata

Vaccinarea. Un bebelus de 2 luni s-a imbolnavit de la surioara mai mare, nevaccinata. Vaccinarea copiilor a starnit numeroase controverse in ultimii ani. In acest context, a aparut si miscarea anti-vaccin, care atrage atentia cu privire la pericolele la care sunt expusi copiii odata cu imunizarea lor.

Parerile sunt impartite in tabere adverse. Cei mai afectati, insa, sunt copiii, iar unii dintre ei au avut de suferit.

O mama care a refuzat vaccinarea in cazul ambilor copii si-a impartasit povestea pe o platforma online, iar argumentele ei au starnit si mai multa controversa.

Mama copiilor nu a stiut ce sa faca in clipa in care bebelusul ei de doar 2 luni s-a imbolnavit si a ajuns la spital cu el, din cauza unei crize de tuse convulsiva.

Vezi si: O fetita de 4 ani a orbit din cauza gripei. Dr. Mihai Craiu avertizeaza: „Vaccinati copiii sanatosi!” | Demamici.ro

Vaccinarea. Un bebelus de 2 luni s-a imbolnavit de la surioara mai mare, nevaccinata. Mesajul postat de mama

„Cu totii ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii nostri. Sunt o mama care refuza vaccinarea. Fiul meu are 2 luni. Sunt in spital acum cu el. A fost diagnosticat cu pertussis (tuse convulsiva), iar medicii mi-au spus ca a contractat tusea de la sora lui nevaccinata.

Am fost aratata cu degetul toata ziua din cauza ca nu mi-am vaccinat copiii, insa am ramas ferma pe pozitii. Mai este cineva dintre voi care nu si-a vaccinat copilul, iar apoi s-a imbolnavit? Va rog sa imi lasati un comentariu.

Bebelusul meu sufera enorm acum si mi-e foarte greu sa il vad asa. Am nevoie de putina incurajare si confirmare ca am luat decizia corecta”, este postarea mamei de pe platforma Reddit.

Utilizatorii s-au aratat contrariati de postarea mamei in ceea ce priveste vaccinarea, iar cel mai apreciat comentariu apartine unui utilizator care a atras atentia asupra unei alte probleme: atitudinea mamicii.

„Fiul ei este bolnav, insa fiecare propozitie din postare pare sa se invarta mai degraba in jurul ei”, a spus utilizatorul.

Oamenii i-au recomandat femeii sa renunte la ideea ca vaccinarea este rea pentru copiii ei si sa ia masurile necesare astfel incat sanatatea celor mici sa fie protejata.

Vezi si: Amenzi de 2500 de euro pentru parintii care nu-si vaccineaza copiii impotriva rujeolei | Demamici.ro

Proiect de lege: vaccinarea, obligatorie in Romania

Legea care prevede vaccinarea obligatorie a copiilor se afla pe masa deputatilor.

Senatul a adoptat actul normativ in octombrie 2017, insa proiectul de lege este blocat de mai bine de doi ani in comisiile parlamentare de la Camera Deputatilor.

In proiectul de lege este specificat faptul ca in cazul vaccinurilor obligatorii, consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat.

Parintele sau tutorele legal al copilului trebuie sa participe la intalniri / actiuni de informare cu privire la beneficiile imunizarii. Parintii care refuza sa se informeze si care refuza participarea la aceste intalniri risca amenzi de pana la 10.000 de lei. Actiunile de informare pot fi organizate inclusiv de catre medicul de familie.

Parintele poate refuza vaccinarea copilului numai in situatia in care cel mic prezinta o reactie adversa la unul dintre vaccinuri sau mai multe. Aceasta intoleranta a copilului trebuie atestata printr-un certificat.

Cititi continuarea articolului AICI

Vezi si: Proiect de lege: vaccinarea, obligatorie din februarie! Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru parintii care refuza informarea | Demamici.ro