Un bebeluș de 5 săptămâni a fost abandonat în câmp, cu o sticlă de lapte lângă el. Mama a fost găsită, însă, în continuare, vrea să renunțe la copil | Demamici.ro

Un bebeluș de 5 săptămâni a fost abandonat în câmp, cu o sticlă de lapte lângă el. Mama a fost găsită, însă, în continuare, vrea să renunțe la copil | Demamici.ro

Un bebeluș de 5 săptămâni a fost abandonat în câmp, cu o sticlă de lapte lângă el. Caz incredibil în județul Sibiu! O fetiță de doar 5 săptămâni a fost găsită în câmp, cu o sticlă de lapte lângă ea! Întâmplarea s-a petrecut marți, 7 martie 2023, când niște angajați ai Primăriei localității Șeica Mare din județul Sibiu au găsit copilul.

Copilul era abandonat în câmp, la marginea satului Boarta scrie Turnul Sfatului. Bebelușul era îmbrăcat gros și era așezat direct pe pământ, având o sticlă cu lapte lângă el.

Cei care au descoperit copilul au anunțat autoritățile, care au reușit să o identifice pe mama bebelușului.

Un bebeluș de 5 săptămâni a fost abandonat în câmp, cu o sticlă de lapte lângă el

„Inițial, mama nu a recunoscut că este copilul ei, dar în momentul în care a fost anunțată poliția și a văzut că urmează să vină oamenii legii a recunoscut copilul și l-a luat. Femeia continuă să spună că nu-și dorește copilul. Vrea, în continuare, să renunțe la el”, a declarat Nicolae Șușa, primarul din Șeica Mare.

„Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. Mama și fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaș, fetița în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată. Reprezentanții DGASPC au fost anunțați cu privire la cele constatate de către polițiști, care au declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință”, transmit polițiștii, potrivit presei locale.

Are o infecție respiratorie, este puțin deshidratat, dar în rest starea generală nu îi pune viața în pericol”, a explicat Jan Mircea Truță, directorul medical Spitalul Municipal Mediaș, potrivit stirileprotv.ro.

Femeia este cercetată pentru abandon și rele tratamente aplicate minorului, iar Direcția pentru Protecția Copilului a început procedurile pentru decăderea ei din drepturile părintești.

Motivul pentru care tânăra mamă a recurs la un asemenea gest

Potrivit primarului din Șeica Mare, femeia este din Târnava și a trăit în concubinaj în satul Boarta, până în momentul în care a fost dată afară din casă. În acel moment, femeia a decis să abandoneze copilul. În prezent, mama se află alături de copil în Spitalul din Mediaș.

Vezi și: Trei pompieri din Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr | Demamici.ro

Vezi și: Un bebeluș de 7 luni a fost salvat de sub dărâmături la 140 de ore de la cutremurul din Turcia. Micuțul a rezistat zile întregi de unul singur | Demamici.ro