Strategia britanicilor pentru revenirea elevilor în școli de la 1 iunie. Unul din 5 copii se va întoarce în clasă | Demamici.ro

Strategia britanicilor pentru revenirea elevilor în școli de la 1 iunie

Strategia guvernului britanic pentru revenirea elevilor în școli, de la 1 iunie. Aproximativ 1.7 milioane de elevi se vor întoarce în sălile de clasă, în urma unui plan pus la punct de către autoritățile britanice.

Elevii care au unul sau ambii părinți angajați în sectoarele-cheie ale statului (sistemul medical, sistemul de urgențe, poliție, educație etc) vor fi printre primii care vor fi rugați să se întoarcă la școală.

Structura anului școlar în Marea Britanie

În Marea Britanie, anul școlar începe la începutul lunii septembrie și este structurat pe trei semestre.

Priml semestru este cel până la vacanța de Crăciun, al doilea semestru este din ianuarie și până la sfârșitul lui martie, iar ultimul semestru este din aprilie și până la sfârșitul lui iunie.

Deși anul școlar 2019-2020 se va încheia în curând, autoritățile britanice au luat aceste măsuri de revenire treptată a elevilor pe băncile școlii pentru a le oferi timp să se reacomodeze.

Strategia britanicilor pentru revenirea elevilor în școli de la 1 iunie

Strategia britanicilor pentru revenirea elevilor în școli de la 1 iunie. Următorul criteriu ține de anul de studiu al elevilor

Astfel, elevii care urmează să facă trecerea de la gimnaziu la liceu vor fi primii care se vor reacomoda cu instituția de învățământ, tocmai pentru ca tranziția să fie mai ușoară.

La declanșarea stării de carantină, angajații din sectoarele-cheie au fost singurii care au mai putut să-și trimită copiii la școală o perioadă. Ulterior, accesul în școli a fost interzis pentru toată lumea.

Urmatoarea categorie de elevi care vor veni la școală vor fi elevii din clasele primare și de gimnaziu.

„Cu cât sunt mai mici, cu atât au mai mult nevoie să fie stimulați de un program și un ritm activ”, au spus oficialii din Marea Britanie.

Totuși, chiar și acest plan rămâne deocamdată cu semnul întrebării.

Secretarul general al National Education Union din Marea Britanie s-a arătat pesimist în fața noilor hotărâri.

Strategia britanicilor pentru revenirea elevilor în școli de la 1 iunie

„Deși ne dorim cu toții o revenire la normalitate cât mai rapidă, Uniunea Națională a Educație este de părere că este mult prea devreme să vorbim de o revenire la școală chiar și în luna iunie”, a declarat secratarul general Kevin Courtney, potrivit dailymail.co.uk.

Marea Britanie este una din cele mai afectate țări de pandemia provocată de noul coronavirus. Până la începutul lunii mai, peste 185.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate, și 28.000 de decese.

Vezi si: Președintele Klaus Iohannis: „Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar!” | Demamici.ro