Ramona a pierdut o sarcina si nu avea incredere in maternitatile de stat. Totul s-a schimbat cand a cunoscut-o pe doctorita care i-a devenit ca o mama: „Fara ea nu aveam un copil!”

Ramona a pierdut o sarcina si nu avea incredere in maternitatile de stat. Totul s-a schimbat cand a cunoscut-o pe doctorita care i-a devenit ca o mama:

Ramona B. a nascut la Spitalul Matern Arad. A pierdut o sarcina, dar a reusit sa ramana din nou insarcinata la 6 luni dupa experienta nefericita. Doamna doctor Ileana A. a fost cea care i-a monitorizat sarcina, cu probleme, si care in cele 9 luni i-a devenit ca o mama.

Ramona a fost incantata de conditiile din spital, dar mai ales de caldura, deschiderea si verticalitatea cadrului medical care i-a monitorizat sarcina si care a ajutat-o sa-si aduca pe lume fetita.

„Pentru mine este un om jos palaria, fara ea nu aveam un copil”, ne-a marturisit Ramona.

Ramona a pierdut o sarcina si nu avea incredere in maternitatile de stat. Totul s-a schimbat cand a cunoscut-o pe doctorita care i-a devenit ca o mama: "Fara ea nu aveam un copil!"

„Am născut in Romania (tara tuturor posibilitatilor 🙈😅), la stat, chit ca la prima sarcina pe care am pierdut-o din cauza unui doctor incapabil din privat, nici nu voiam sa aud de maternitatea de stat… dar am pierdut sarcina și am ajuns de urgenta unde nici moarta am zis ca nu calc. Mi-a aparut ingerul meu de medic care era de garda. Era femeie. Uram femeile ginecolog. De ce? Habar nu am, dar eu le uram.

Si m-a ingrijit cum o mama isi ingrijeste puiul. Mi-a sters lacrimile si a lacrimat cu mine. M-a incurajat si m-a strans in brate. A venit in weekend, in ziua libera si mi-a promis ca nu ma tine internata pana luni si asa a fost. Sambata am iesit. Doar m-a pus sa ii promit ca imi fac analize, merg la control (chiar daca nu merg la ea) si cand ne intalnim peste câteva luni sa fiu insarcinata. Un leu nu i-am dat nici ei și nici asistentelor.

Ramona a pierdut o sarcina si nu avea incredere in maternitatile de stat. Totul s-a schimbat cand a cunoscut-o pe doctorita care i-a devenit ca o mama: "Fara ea nu aveam un copil!"

Am mers clar la ea la control, am ascultat-o și in 6 luni am fugit in brațele ei (la propriu) ca sunt insarcinata. Doar in spital de stat am facut majoritatea analizelor (cele lunare si care le faceau ei gratuit) si toate controalele, fără sa dau nici măcar un bănuț. Ii duceam cate o floare sau ciocolata Merci. Imi adoram medicul și încă o simt lângă inima mea. Iar am ajuns internata cu iminenta de avort și am stat 9 zile fără sa dau bani.

Aveau toți o grija de noi, pacientele, ca și de copiii lor, însă mai ales doctorita mea de care toți zic ca e “căpitanul” sau “Hitler” pentru ca e mai dura. A rezistat bebelina mea eroic și am ajuns la nastere. O frica de am zis ca mor, însă in blocul operator o curățenie, aparatura noua, modernă, medici și asistente care m-au primit zâmbitoari, cu brațele deschise. Am crezut ca visez.

CONTINUARE