Pot scoate copilul afara? Raspunsul autoritatilor la cea mai frecventa intrebare a parintilor | Demamici.ro

Pot scoate copilul afara? Raspunsul autoritatilor la cea mai frecventa intrebare a parintilor | Demamici.ro

Pot scoate copilul afara? Raspunsul autoritatilor la cea mai frecventa intrebare a parintilor. Iesirea va fi una scurta, in apropierea domiciliului. Saptamanile trec, iar situatia creata de COVID-19 ne-a arestat la domiciliu. Timpul nu se mai masoara in minute si ore, ci in activitatile pe care le facem pe parcursul unei zile pentru a ajunge cu bine si cu creierii intregi la seara.

Mamele care au copii mici pe care sunt nevoite sa-i tina intr-un apartament, empatizeaza cel mai bine cu aceasta stare. Cea mai frecventa intrebare a parintilor in aceste zile este: „Pot scoate copilul afara?”

Autoritatile au dat un raspuns scurt: Da, dar cu precautii. Ce inseamna acest lucru? Iesirea va fi una scurta, in apropierea domiciliului si sub nicio forma in locurile de joaca comune. Masca si respectarea distantarii sociale sunt reguli ce trebuie respectate numaidecat. La fel si completarea declaratiei pe propria raspundere.

Vezi si: O mamica se teme pentru viata sotului si a fetitei de 3 luni, depistati pozitiv: „Mi-e frica!” | Demamici.ro

Intrebare: Pot sa scot copiii afara la plimbare? Raspunsul oficial al autoritatilor pe site-ul stirioficiale.ro.

Răspuns: Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală.

Nu veți merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieșirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoțirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.

Vezi si: Sarcina in vremea pandemiei. Simona Gherghe, interviu cu Dr. Mona Zvanca! Specialistul in morfologie fetala a raspuns la intrebari VIDEO | Demamici.ro

Pot scoate copilul afara? Dr. Mihai Craiu a facut o postare in acest sens pe Spitalul Virtual pentru Copii:

Raspuns SCURT la cea mai frecventă intrebare a parinților in aceste zile: Pot scoate copilul afară?

Răspunsul scurt al autorităților este DA, dar cu precauții.

Ieșirea va fi numai pe o durată scurtă, in proximitatea domiciliului, si NU in locuri de joacă comune.

Deoarece vremea este capricioasă și inorată nu este foarte tentantă ieșirea astazi. Nu uitați masca și respectarea strictă a distanțării sociale dacă ieșiți. Este necesară si declarația pe propria răspundere.

Nu vă asumați riscuri inutile și respectați Ordonanțele militare.

Completare ulterioară:

  • Nu pot face ALTE recomandări decât acelea permise de cadrul legal al momentului.
  • Explicații despre „de ce era altfel?” acum x zile nu pot oferi. Nu am formulat eu ordonantele militare.
  • Este util să ne concentrăm pe ce se poate face IN SIGURANȚĂ!
  • Infecția cuSARS-CoV-2 are această evoluție de atenuare si „turtire” a creșterii masive a cazurilor DOAR in țările ce au implementat rapid distantarea socială!
  • Citarea unor exemple greșit întelese NU ajută la nimic. Suedia are jumătate din populația României. Au fost confirmate oficial 10.948 cazuri si 919 decese COVID-19.
  • Sunt aproape 2 milioane de pacienți confirmati, aproape 120.000 decese COVID-19 si zeci de milioane de persoane cu boli acute respiratorii, in toată lumea.
  • Coronavirusul este în continuare cu noi. El nu isi ia liber de Paști!

Vezi si: Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro