O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia ca să-și poată salva fetița nenăscută | Demamici.ro

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia, ca să-și poată salva fetița nenăscută

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia ca să-și poată salva fetița nenăscută. Ellie avea doar 21 de ani atunci când medicii i-au dat un diagnostic cumplit: cancer. Era însărcinată în 16 săptămâni și avea un singur gând în minte – să-și aducă fetița teafără pe lume.

Medicii au sfătuit-o pe Ellie Whittaker să avorteze cât mai repede, ca să poată începe tratamentul de chimioterapie, altfel celulele canceroase s-ar fi răspândit extrem de repede.

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia ca să-și poată salva fetița nenăscută

„Nu era nicio șansă pe această planetă să fac avort și să rămân fără copilul meu”, a povestit Ellie Whittaker pentru Sunday People, potrivit Mirror.

Viitoarea mămică primise diagnosticul de limfom Hodgkin în stadiul doi, în august 2019. Gândul la fetița ei care se dezvolta în pântece și aștepta să vină pe lume a fost cel care i-a dat putere. Cu atât mai mult cu cât mai pierduse în trecut o sarcină și nu suporta gândul de a mai pierde un copil.

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia, ca să-și poată salva fetița nenăscută”Am alungat gândurile referitoare la cancer cât am putut de mult și m-am concentrat doar pe Connie. Abia așteptam să fiu mamă”, a mai spus ea.

A luptat pentru copil, chiar cu prețul vieții sale: „Nu regret decizia”

Ellie a reușit în cele din urmă să ducă sarcina la termen, însă veștile de la medici nu se îmbunătățeau.

Imediat după naștere, analizele au arătat că boala lui Ellie s-a agravat. Cancerul se agravase și era acum în stadiul 3.

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia, ca să-și poată salva fetița nenăscută

„Nu regret decizia mea și aș face din nou același lucru”, a mai spus ea.

Tânăra mămică a continuat tratamentul, iar fetița ei a fost cea care a motivat-o să lupte zi de zi cu boala. Într-un mesaj postat recent pe pagina de Facebook, Ellie scrie că a terminat toate ședințele de chimioterapie și că se simte foarte bine.

Ultimele analize au fost făcute la sfârșitul lunii octombrie și așteaptă rezultatul lor.

O mamă de 21 de ani a refuzat chimioterapia, ca să-și poată salva fetița nenăscută”Odată ce obțin rezultatele la analize și știu ce se întâmplă, scopul meu este să încep un fel de acțiune de caritate pentru a-i sprijini pe partenerii celor care sunt diagnosticați cu cancer. Rămâneți în siguranță”, a mai transmis Ellie pe Facebook.

Vezi si: O mamă a 10 copii a murit la naștere, după ce a adus pe lume prima lor fetiță. Soțul se rugase să aibă și o fată | Demamici.ro

Vezi si: Chimioterapia in sarcina: „Mi-au spus sa intrerup sarcina, dar am refuzat. Astazi, imi tin bebelusul in brate!” | Demamici.ro