Gravida cu cancer de col uterin, operata si tratata inca din sarcina. E al doilea caz din lume | Demamici.ro

Gravida cu cancer de col uterin, operata si tratata inca din sarcina. E al doilea caz din lume | Demamici.ro

Diagnosticul de cancer de col uterin, cel mai mare cosmar trait in sarcina. Este povestea Dianei, o mama din Romania, pentru care viata s-a schimbat complet in clipa cand a reusit sa-si tina, in sfarsit, bebelusul in brate. Pana la momentul intalnirii dintre ea si fetita, mamica a trecut prin multe incercari grele.

Diana se chinuia de ani buni sa devina mama, iar atunci cand a reusit sa ramana insarcinata, in cele din urma, medicii i-au dat o veste neagra: cancer de col uterin.

Medicii ginecologi i-au recomandat gravidei sa intrerupa sarcina in saptamana 13, pentru a nu-si pune viata in pericol si nici pe-a bebelusului.

Prof. Dr. Petre Bratila a fost singurul medic din Romania care le-a dat o sansa uriasa la viata: atat mamei, cat si copilului din pantece.

 Gravida cu cancer de col uterin, operata si tratata inca din sarcina. E al doilea caz din lume

Citeste si: A aflat ca are cancer la san cu cateva ore inainte sa nasca | Demamici.ro

„Mama a pus mai presus de orice aceasta sarcina avand in vedere ca incerca de 5 ani sa ramana gravida si a riscat, intr-un fel. In ceea ce ma priveste nu am riscat. Nu este primul caz de acest gen.

Am tratat 50 de femei cu cancer de col uterin in stadiu incipient prin tehnica de conservare a potentialului reproductiv, iar sase dintre ele au acum copii.

Diana este intr-adevar prima femeie insarcinata din Romania care a nascut dupa operatia pentru cancer, tocmai pentru ca am reusit sa efectuam in timpul sarcinii o interventie complexa prin care tumora a fost eliminata, fara sa fie lezat fatul. Diana este al doilea astfel de caz in lume, alaturi de o pacienta din Japonia” , a spus Prof. Dr. Petre Bratila, la scurt timp dupa ce fetita s-a nascut.

Tratamentul de cancer pe col uterin. Operatia care a salvat doua vieti

Multumita tehnicii propuse de Prof. Dr. Petre Bratila, Diana a reusit sa-si tina fetita in brate. Micuta Efremia Andra a venit pe lume cu mult zgomot.

Gravida cu cancer de col uterin, operata si tratata inca din sarcina. E al doilea caz din lume

„Am auzit-o cum plangea, si am inceput sa plang si eu! Este foarte frumoasa, nu ma mai saturam s-o privesc”, isi aminteste cu emotie mama.

Fetita s-a nascut in saptaman 36 de sarcina, cu o greutate de 2440 de grame si a primit nota 10 la nastere.

„Este o fetita cum trebuie sa fie, care si-a inceput viata de la linia de start, ca toti copiii normali”, a mai spus Dr. Alina Ilici, medicul specialist neonatolog care a ingrijit-o pe Efremia.

sursa: reginamaria.ro