O fată de 14 ani, dusă la spital de părinți pentru dureri lombare, a născut. Nașterea s-a declanșat spontan | Demamici.ro

O fată de 14 ani, dusă la spital de părinți pentru dureri lombare, a născut. Nașterea s-a declanșat spontan | Demamici.ro

O fată de 14 ani, dusă la spital de părinți pentru dureri lombare, a născut. Nașterea s-a declanșat spontan. O adolescentă de 14 ani a ajuns la UPU Buzău acuzând dureri lombare și abdominale. Medicii și-au dat seama imediat că este vorba despre o sarcină. Se pare că fata le-ar fi ascuns părinților că este însărcinată, punându-i în fața faptului împlinit.

Cu alte cuvinte, părinții fetei au aflat că vor deveni bunici în ziua în care nepotul le-a venit pe lume. Minora se afla în incinta secției de Pediatrie în momentul în care nașterea i s-a declanșat spontan. Transferul la Maternitate era aranjat, însă adolescenta a născut asistată de medicii din secția de Pediatrie. Abia după ce a adus pe lume un băiețel sănătos, mama și bebelușul au fost urcați în ambulanță și transferați la Maternitate.

O fată de 14 ani, dusă la spital de părinți pentru dureri lombare, a născut. Nașterea s-a declanșat spontan

„La U.P.U. Pediatrie a S.J.U. Buzău s-a prezentat o adolescentă în vârstă de 14 ani, din municipiul Buzău, care prezenta dureri lombare intense și disurie. În urma investigațiilor efectuate, medicii au constatat că aceasta este gravidă și au hotărât să o transefere la Maternitatea Buzău. Înainte de momentul transferului la Maternitate, adolescenta a dat naștere unui băiețel. Ulterior, minora, împreună cu nou născutul, au fost transferați la Maternitate.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă.

România este în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor

România este în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor. Dacă la nivel european, rata este de 4%, în țara noastră aceasta atinge pragul de 12,3%.

Potrivit statisticilor, aproximativ 12 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani devin în fiecare an mame la nivel global. În țările din lumea a treia, nu mai puțin de 777.000 de minore sub 15 ani rămân însărcinate.

„Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, ţară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre: datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situaţie înainte de a împlini 15 ani.

Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mai puţin de două procente dintre acestea spun că au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvaţi Copiii România”, se arată într-un comunicat al asociaţiei transmis în luna iulie a anului trecut.

FOTO SIMBOL

Vezi si: Sarcina in adolescență, principala cauză a morții în rândul fetelor tinere | Demamici.ro

Vezi si: Cele mai tinere mame din istorie. Fetița devenită mamă, la doar 5 ani și 7 luni | Demamici.ro