Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor „urât”. Sute de oameni vor să cumpere de la el | Demamici.ro

Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor

Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor „urât”. Sute de oameni vor să cumpere de la el. Un băiețel din comuna argeșeană Slobozia a fost umilit de învățătoarea lui, chiar de 1 Martie, după ce copilul i-a oferit în dar o ciocolată și un mărțișor confecționat acasă.

Învățătoarea i-ar fi spus elevului că mărțișorul este urât și că nu a fost în stare să cumpere un mărțișor de calitate.

„Foarte mult l-a supărat că doamna l-a făcut sărac, că nu are un leu și că-l amenință că-i dă înapoi mărțișorul”, a spus tatăl copilului la Digi24.

Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor "urât". Sute de oameni vor să cumpere de la el

Cazul copilului a căpătat amploare, iar părinții au făcut și o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş. Aceștia au explicat că veniturile nu le permit să ofere mărțișoare mai costisitoare, mai ales că Nicolae, băiețelul lor, se confruntă și cu o miopie, care îi îngreunează studiul, iar tratarea ei necesită o operație destul de costisitoare.

„Nicolae are probleme la ambii ochi la care trebuie să se intervină chirurgical cu implanturi de cristalin, la ambii ochi”, a mai spus tatăl copilului.

Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor "urât". Sute de oameni vor să cumpere de la el

Mai mult, aceeași învățătoare i-a fost dascăl și tatălui lui Nicolae, în urmă cu ani buni. Bărbatul a a cerut acordul directorului școlii să poată sta pe hol în timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente întrucât mai are un fiu în aceeași școală, în clasa a VII-a. Cererea tatălui a fost aprobată.

„Doamna învățătoare și-a permis să pună diagnosticul de hiperactiv. Copilul meu nu are acest diagnostic de la un specialist. Au fost presiuni, că ar fi bine să mergem la o școală specială, că poate îi va fi mai bine lui Nicolae, dar nu sunt de acord cu ce a spus. El trebuie să învețe într-o școală normală, să știe că e un copil normal”, a mai spus tatăl copilului.

Mobilizare pentru băiețelul umilit de învățătoare pentru că i-a oferit un mărțișor "urât". Sute de oameni vor să cumpere de la el

Jurnalista Digi24 Oana Dobre Dimofte a lansat pe Facebook o inițiativă pentru Nicolae, după ce a fost umilit de învățătoarea lui din cauza mărțișorului primit în dar, considerat mult prea „sărăcăcios”.

Astfel, cei care vor să cumpere mărțișoare de la Nicolae, să îl încurajeze și astfel să îl ajute să înceapă demersurile necesare pentru operație de corectare a miopiei o pot face chiar și după ziua de Mărțișor. Sute de oameni s-au implicat deja în campanie.

Cine dorește să îl ajute pe Nicolae poate dona în contul de mai jos:

Ionuț Bălașa (tatăl lui Nicolae):

Număr de cont: 2511 0946 2350 47611

CEC BANK

IBAN: RO32 CECE C001 9462 3504 7611

Vezi si: Mama unei fetite din clasa pregatitoare, umilita dupa ce a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei si dotarea clasei | Demamici.ro

Vezi si: O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro