Liber în curtea școlii! Klaus Iohannis a promulgat legea care permite accesul copiilor pe terenurile de sport din școli | Demamici.ro

Liber în curtea școlii! Klaus Iohannis a promulgat legea care permite accesul copiilor pe terenurile de sport din școli | Demamici.ro

Liber în curtea școlii! Klaus Iohannis a promulgat legea care permite accesul copiilor pe terenurile de sport din școli! Așadar, noul an începe cu o veste bună atât pentru copii, cât și pentru părinții care își doreau un loc sigur, în care copiii lor să poată face mișcare, mai ales în orașele aglomerate, unde parcurile sunt supraaglomerate. 

Școlile au la dispoziție patru luni pentru a stabili orarul de acces și modul de utilizare. „Este permis accesul gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public al comunelor, orașelor și municipiilor și sunt administrate de către consiliile locale, tuturor copiilor, precum și tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora”, se arată în noua lege promulgată de președintele țării.

Klaus Iohannis a promulgat legea care permite accesul copiilor pe terenurile de sport din școli

Așadar, în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii, toate școlile vor trebui să introducă în regulamentul de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare al spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, dar și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare. Programul va fi afișat în exterior, într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet a fiecărei unități de învățământ.

„Între riscurile obezităţii infantile, lipsa infrastructurii sportive publice şi dependenţa dată de ecrane, copiii trebuie să aibă opţiunea desfăşurării unor activităţi recreative în condiţii de siguranţă şi, pe cât posibil, cât mai aproape de casă. Curtea şcolii este locul ideal pentru a oferi copiilor şansa de a se îndrăgosti de sport şi mişcare.

Curtea şcolii este şansa unei copilării sănătoase. Salut susţinerea colegilor parlamentari şi solicit directorilor de şcoli şi autorităţilor locale să găsească voinţa şi resursele necesare pentru a permite copiilor accesul gratuit pe terenul de sport din curtea şcolii cu aceeaşi bunăvoinţă cu care găsesc soluţii atunci când închiriază contra cost sala de sport din şcoală”, declara la începutul lunii decembrie deputatul USR Tudor Pop, iniţiatorul legii.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 7 decembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, acesta fiind depus de USR în iunie 2022.

Vezi și:  Povestea tatălui din București care nu a intrat la serbarea fiicei, de rușine de cum era îmbrăcat | Demamici.ro

Vezi și:  O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii” făcută de un coleg de clasă | Demamici.ro