Lăsați-vă copiii să se murdărească. Acest lucru poate avea efecte benefice asupra sănătății pe tot parcursul vieții | Demamici.ro

Lasându-vă copiii să se murdărească poate avea efecte benefice asupra sănătății pe tot parcursul vieții

Lăsați-vă copiii să se murdărească. Acest lucru poate avea efecte benefice asupra sănătății pe tot parcursul vieții.

Pentru părintele copilului care continuă să mănânce o gustare după ce a căzut pe pământ, după expirarea regulii de cinci secunde…

Pentru părintele copilului, care este perfect fericit să împartă guri de apă din paharul unui prieten…

Avem vești bune: expunerea la murdărie și germeni ajută sistemul imunitar al copiilor. Jack Gilbert, doctor în științe care studiază ecosistemele microbiene la Universitatea din Chicago – și tatăl a doi copii – a analizat efectele acestor germeni potențiali asupra corpurilor celor mici într-un studiu publicat în The New England Journal of Medicine.

Lasându-vă copiii să se murdărească poate avea efecte benefice asupra sănătății pe tot parcursul vieții

Lăsați-vă copiii să se murdărească. Acest lucru poate avea efecte benefice asupra sănătății

Ce a descoperit el și co-autorii studiului despre relațiile dintre copii și germeni a fost incredibil de liniștitor. „S-a dovedit că majoritatea expunerilor au fost efectiv benefice”, a declarat el pentru NPR’s Weekend Edition.

„Așa că acea suzetă murdară care a căzut pe podea – dacă o ții în gură și o lingi și apoi o pui înapoi în gura lui Tommy, va stimula sistemul imunitar. Sistemul lor imunitar va deveni mai puternic din această cauză.”

Acum Gilbert, co-autorul de la Dirt is Good: The Advantage of Germs for Your Child’s Developing Immune System, a spus că preocupările sale mai mari se referă la o dezintoxicare extremă pe care o vedem astăzi.

„Este bine sa va spalati mainile daca exista o răceală sau un virus gripal, dar dacă interacționează cu un câine și câinele îi linge fața, acest lucru nu este unul rău”, a spus Gilbert. „De fapt, este extrem de benefic pentru sănătatea copilului.”

Deci, care este motivul pentru care cantitățile mici de murdărie și germeni îi ajută pe copii?

Gilbert a spus că celulele neutrofile care luptă împotriva infecției din corpul nostru devin „pro-inflamatoare” atunci când așteaptă ceva de făcut.

Deci, fără cantități mici de germeni cu care corpul să lupte de-a lungul drumului, acele neutrofile devin „exploziv inflamatorii” când ajung în cele din urmă să danseze.

„Asta declanșează astmul și eczemele și de multe ori alergiile alimentare”.

Copiii ar trebui să folosească un dezinfectant?

Gilbert a spus că apa caldă cu săpun este cel mai bun pariu în majoritatea cazurilor.

Este bine ca un copil să mănânce ceva după mai bine de cinci secunde după ce a căzut pe jos?

Gilbert a spus că acesta este de fapt un caz prea putin important pentru ca microbilor le ia mai puțin de o secundă pentru a se așeza pe alimente.

Vezi si: Lasa copilul sa se joace-n noroi. Murdaria, rol esential in dezvoltarea sistemului imunitar | Demamici.ro

Vezi si: Dr. Mihai Craiu, despre importanta murdariei in dezvoltarea sistemului imunitar | Demamici.ro

Vezi si: Mituri care imbolnavesc copiii! Curentul, antibioticele administrate dupa ureche, imbracatul prea gros – ce spune medicul VIDEO | Demamici.ro