Irina Columbeanu și-a ales drumul profesional și visează să salveze vieți: „Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg” | Demamici.ro

Irina Columbeanu și-a ales deja drumul în viață. Ce meserie va avea fiica lui Irinel Columbeanu și a Monicăi Gabor

Irina Columbeanu și-a ales drumul profesional și visează să salveze vieți: „Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg.” Irina Columbeanu și-a ales deja drumul în viață. Fiica fostului cuplu Monica Gabor – Irinel Columbeanu trăiește de câțiva ani buni în Statele Unite ale Americii, alături de mama ei și a primit o educație aleasă.

În vârstă de 15 ani, Irinuca este elevă eminentă în clasa a X-a la Malibu High School, iar rezultatele școlare și activitățile în care se implică le aduc multă mândrie părinților ei. Deși în copilăria timpurie Irinuca avea mai degrabă înclinații artistice, fiind pasionată de pictură, iată că la vârsta adolescenței, activitățile ei sunt mai apropiate de zona de științe.

Irinuca participă des la activități extrașcolare și concursuri de robotică și face parte dintr-o organizație numită „Boys and Girls Club of Malibu”. Alături de echipa ei, adolescenta a participat anul acesta la un seminar de robotică, în cadrul căruia elevii au asambat 20 de roboți care ar trebui să devină ajutor în recuperarea copiilor cu tulburări cerebrale, din cadrul programului STEM.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) este un program care aduce împreună știința, tehnologia, ingineria și matematica.

Irina Columbeanu și-a ales drumul profesional și visează să salveze vieți

Acest program îi ajută pe tineri să învețe nu doar abilități STEM, ci și valoarea empatiei și importanța de a avea un impact pozitiv în viața cuiva. Pentru acest eveniment, adolescenții noștri au fost mai mult decât dispuși să se trezească la ora 5:30 dimineața pentru a-și dedica întreaga duminică acestui proiect. S-au îndrăgostit de acest program și solicită să fie incluși atunci când are loc vreun eveniment.”, a declarat, pentru The Malibu Times, Violet Way, directoarea organizației „Boys & Girls Club of Malibu Teen Center”.

Irina Columbeanu și-a ales deja drumul în viață. Ce meserie va avea fiica lui Irinel Columbeanu și a Monicăi Gabor

Irina Columbeanu, intervievată de jurnaliștii de la The Malibu Times

În cadrul evenimentului, fiica lui Irinel Columbeanu a stat de vorbă și cu jurnaliștii locali și avut doar cuvinte frumoase la adresa activității în care se implică, scopul nobil al acesteia și întreaga ei echipă.

„De fiecare dată când particip la astfel de evenimente, plec plină de încântare, pentru că fac parte dintr-un proiect care schimbă în bine viețile copiilor. De asemenea, capăt cunoștințe pe care altfel nu le-aș fi învățat. În aproximativ două-trei ore, au fost construite zeci de mașini și asta doar pentru că ne-am unit cu toții determinarea și abilitățile, lăsând deoparte orgoliile”, a spus Irina Columbeanu pentru The Malibu Times.

Irina Columbeanu și-a ales drumul profesional și visează să salveze vieți

La vârsta de 15 ani, Irina Columbeanu pare că și-a găsit menirea și activitățile în care se implică acum au legătură cu viitorul ei profesional.
Deși în urmă cu ceva timp, tatăl ei dezvăluia că fiica lui își dorește să devină avocat, iată că în prezent, Irinuca vrea să aprofundeze știința medicinei și să salveze vieți.

Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg, iar pentru a realiza acest lucru sunt mereu în căutarea de noi oportunități STEM, pentru a-mi spori cunoștințele în domeniu și pe care sper să le folosesc pentru a salva vieți, într-o bună zi. Mă prefăceam că mașina pe care o construiam era pacientul meu și, cu fiecare pas pe care îl făceam, îmi imaginam că eram mai aproape de a salva o viață. Lucru pe care îl făceam atât în realitate, cât și în imaginația mea.”, a povestit Irina Columbeanu.

Atât Monica Gabor cât și Irinel Columbeanu sunt mândri de realizările fiicei lor, mai ales într-o țară străină, în care nu s-a mai bucurat de notorietatea părinților ei și a reușit în continuare să se facă remarcată prin propriile eforturi.

Nu de puține ori, mama ei și-a arătat admirația ce i-o poartă fiicei sale, chiar și în mod public.

„Sunt binecuvântată să-ți fiu mamă”, scria Monica Gabor într-o postare de pe contul ei de instagram.

Irina Columbeanu a avut parte de mică de o educație aleasă

Irina Columbeanu și-a ales deja drumul în viață. Ce meserie va avea fiica lui Irinel Columbeanu și a Monicăi Gabor

Încă de la o vârstă fragedă, din perioada în care locuia cu părinții ei în România, Irina a avut parte de cei mai buni profesori, iar părinții s-au implicat să-i ofere o educație aleasă.
O perioadă a locuit doar cu tatăl ei, după pronunțarea divorțului părinților ei, însă în urmă cu câțiva ani s-a mutat la mama ei, în SUA. Irinel Columbeanu a știut că această decizie va însemna mult pentru viitorul fiicei sale.

Plecarea Irinei este încununarea modului meu de a gândi. Trebuie să-i permiți și să o ajuți să-și împlinească viața cât mai frumos. Nu imposibilitatea de a-i plăti școlarizarea m-a determinat să fiu de acord ca ea să-și completeze educația în altă țară, ci tocmai constatarea că acest lucru este necesar pentru a se adapta acestei lumi. Ea acolo trebuie să învețe să se adapteze acestei noi lumi. Sunt într-o comunicare mai mult virtuală cu ea. Este un lucru mai puțin greu de suportat, dar nu trebuie să o considerăm o dramă.”, a spus Irinel Columbeanu pentru Kanal D.

Deși în prezent locuiește într-o vilă luxoasă din Malibu, alături de mama ei și partenerul ei de viață, Irinuca este o tânără extrem de ambițioasă și vrea să reușească prin eforturi proprii.

Adolescenta visează să se implice în multe proiecte și deși își dorește o carieră medicală, este atrasă și de literatura. Asemenea tatălui ei, care și-a publicat deja câteva cărți, Irina Columbeanu are în plan să devină și ea într-o zi autor.

„Nu cunosc ce scrie Irina, o voi citi cu interes când o să o termine, nu am încercat să aflu. Fiind și eu autor, știu cum e. Nici ea nu-mi cere mie sfaturi, nici eu ei. Orice autor nu vrea să dezvăluie nimic, până nu apare. În ultimul timp se ocupă cu niște simulări de procese, pe care le dau.”, mai declara tatăl ei.

Vezi și: Irinuca a absolvit clasa a VIII-a la școala din America. Părinții, Monica Gabor și Irinel Columbeanu, extrem de mândri | Demamici.ro

Vezi si: Irina Columbeanu a împlinit 14 ani. Mesajul transmis de mama ei, Monica Gabor: „Fericirea care m-a cuprins când te-am născut, încă este aici cu mine!” | Demamici.ro