Intervenție divină în sala de nașteri. Grav bolnav încă din uter, medicii se așteptau în proporție de 90% ca bebelușul să moară. Băiețelul „miracol” a ales viața | Demamici.ro

Intervenție divină în sala de nașteri. Grav bolnav încă din uter, medicii se așteptau la ce e mai rău:

Intervenție divină în sala de nașteri. Grav bolnav încă din uter, medicii se așteptau în proporție de 90% ca bebelușul să moară. Băiețelul „miracol” a ales viața. „Intervenție divină în sala de nașteri”, așa a fost numit episodul pe care nici măcar medicii nu și l-au putut explica.

Un bebeluș diagnosticat cu o afecțiune gravă încă din uterul mamei sale avea șanse minime de a veni pe lume în viață. Pentru părinții Brooklyn și Nick Schnarr, ziua în care urmau să devină părinți era una neagră, din cauza șanselor minime de supraviețuire a pruncului lor.

Fătul fusese diagnosticat cu hidrocefalie severă, numită în popor și „apă la creier”.

Încă din timpul sarcinii, Brooklyn a fost trimisă la cei mai buni specialiști din SUA, inclusiv la Cincinnati Children’s Hospital, unde i s-a spus că se află cei mai buni medici care tratează problema copilului ei. După mai multe analize și RMN-uri, situația devenise atât de îngrijorătoare, încât inclusiv medicii s-au dat bătuți, după ce cantitatea de lichid crescuse alarmant de mult.

Intervenție divină în sala de nașteri. Grav bolnav încă din uter, medicii se așteptau în proporție de 90% ca bebelușul să moară. Băiețelul „miracol” a ales viața

„Ni s-a spus, foarte clar, că există risc de peste 90% ca cel mic să moară la scurt timp de la naștere sau să aibă afectări severe cognitive care fac de neimaginat ce grea îi va fi viața. Ne-am întâlnit cu cei de la îngrijiri paliative legat de folosirea măsurilor de suport vital și am avut discuții groznice, detaliate, emoționale despre etică pentru momentul în care va fi nevoie să înlăturăm sau să oprim aceste măsuri ceea ce ar fi dus la „moartea în pace a copilului””, a declarat presei mama.

În ultimul trimestru de sarcină, Brooklyn s-a mutat în Cincinnati și a locuit la un hotel aproape de spital, pentru situația în care ar fi intrat în travaliu. Știa că ziua nașterii nu va mai fi motiv de bucurie și începuse să se gândească cum ar putea să o facă mai puțin dureroasă, atât pentru ea cât și pe copil.

Intervenție divină în sala de nașteri. Grav bolnav încă din uter, medicii se așteptau la ce e mai rău: "Copilul s-a născut plângând. Cel mai dulce sunet"

„Pur și simplu, cu 15 minute înainte de a fi dusă pentru cezariană am avut o nouă întâlnire cu doctorii legată de folosirea unui tub de respirație și la ce moment ar fi trebuit înlăturat pentru a lăsa copilul să meargă în Rai. Și ghiciți ce? Copilul s-a născut plângând, cel mai dulce sunet pe care l-am auzit vreodată”.

Cumva, într-un mod inexplicabil, bebelușul avea să sfideze toate așteptările medicilor.

Creierul micuțului Charlie Edward Schnarr găsise o cale, se pare, de a curăța în mod natural de blocaj sau de a re-direcționa lichidul care producea stoparea și acumularea de lichid la nivelul creierului.

Medicii au rămas în continuare uluiți în urma analizelor efectuate copilului. Chiar dacă nou-născutul are o dilatație ventriculară ușoară, starea lui nu este una gravă și „pare să fie un băiat normal care face tot ce fac bebelușii”.

În maternitatea din Cincinatti s-a vorbit mult despre „intervenție divină” după nașterea micuțului Charlie.

„Am auzit cuvântul miracol de mai multe ori decât mi-aș fi putut imagina. Din cauza efectului de domino al prietenilor, familiei, clienților, colegilor și chiar străinilor care s-au rugat pentru noi și au rugat pe alții să se roage pentru noi, nu am nici un dubiu că au fost mii care s-au rugat pentru noi. Sunt o persoană practică care crede cu certitudine în știință și tehnologie medicală, dar știu sigur, din străfundul inimii mele, că Dumnezeu s-a implicat aici. Îi ofer tot creditul și gloria Lui. Rugăciunea este pozitiv puternică. Dumnezeu este real și El lucrează, face încă miracole”, a mai spus proaspăta mămică.

Vezi și: Profesorul Alexandru Pesamosca, medicul care și-a dăruit viața pentru salvarea copiilor | Demamici.ro

Vezi și: Gravidă din Buftea, lăsată să aștepte în spital, până i-a murit copilul în burtă: „E a doua oară când pățesc așa ceva” | Demamici.ro