Debridat suspensie – toate loturile, retrase de pe piata | Demamici.ro

Debridat suspensie - toate loturile, retrase de pe piata | Demamici.ro

S.C. Pfizer Romania S.R.L. a emis o informare cu privire la retragerea, la nivel de distribuitor si farmacie, a medicamentului Debridat suspensie orala. Cauza? Exista sanse reduse ca intr-unul sau mai multe flacoane sa se gaseasca un corp strain. Pentru siguranta s-a dispus retragerea tuturor loturilor.

„Se retrag de pe piață toate loturile de DEBRIDAT SUSPENSIE. Cauza nu este alarmanta, sunt șanse reduse de prezenta unui corp străin într-unul/mai multe flacoane. Deci retrag pentru siguranță toate loturile. Vor lipsi probabil pana în luna februarie din ce informații am primit”, scrie Farmacia Granathalma Giroc pe contul de socializare.

Debridat suspensie - toate loturile, retrase de pe piata | Demamici.ro

Declaratia oficiala a Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru demamici.ro

DEBRIDAT 24 mg/5 ml (TRIMEBUTINUM), GRAN. PT. SUSP. ORALĂ – este în discontinuitate temporară, din motive de fabricație, cu estimarea reluării comercializării după data de 15.12.2019, conform ultimei informări primite din partea deținătorului autorizației de punere pe piață.

Pentru ce se foloseste DEBRIDAT?

Debridat este utilizat în cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. Debridat este un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afecţiuni.

Ce conţine Debridat?

Substanţa activă este maleatul de trimebutină. 100 g granule pentru suspensie orală conţin trimebutină 0,787 g. 5 ml de soluţie reconstituită conţin trimebutină 24 mg. – Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aromă naturală de portocale (ulei esenţial de portocale pe suport de gumă arabică), zahăr, colorant Galben amurg (E 110).

Flacon de 250 ml: conţine 152,5 g granule pentru suspensie orală şi o măsură dozatoare gradată la 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 10 ml şi 15 ml.

Debridat suspensie - toate loturile, retrase de pe piata | Demamici.ro

Cum arată Debridat şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un flacon de 250 ml din sticlă brună cu un capac de aluminiu. Flaconul conţine 152,5 g granule de culoare portocalie, cu miros de portocală, pentru suspensie orală şi o măsură dozatoare. Capacul de aluminiu este fixat cu un sigiliu din polietilenă şi prevăzut cu un inel de siguranţă.

Suspensia reconstituită este siropoasă, opalescentă, de culoare portocalie, cu miros de portocale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă PFIZER EUROPE MA EEIG Boulevard de la Plaine 17 1050 Bruxelles, Belgia.

Tot in acest an, Eurespal, un medicament care are ca substanta activa clorhidratul de fenspirida ( cu proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare), a fost retras de pe piata.