De la o mama, din suflet, pentru toate femeile care abia au nascut: „Incerc sa-mi amintesc ca aceasta este o etapa care va trece!” | Demamici.ro

De la o mama, din suflet, pentru toate femeile care abia au nascut:

9 luni asisti la miracolul cresterii unei fiinte in interiorul corpului tau. Te-ai obisnuit sa-i simti miscarile, sa-ti mangai burtica si sa stii ca puiul tau e in siguranta.

Dintr-o data totul se schimba pentru amandoi. Tu trebuie sa te obisnuiesti sa-ti tii copilasul la piept, sa-l ingrijesti, sa-i vorbesti, sa-l privesti, sa-l mangai, iar el trebuie sa se obisnuiasca in lumea colorata care are atat de multe lucruri sa-i ofere.

Descopera noutati in fiecare clipa, iar creierasul sau absoarbe informatiile mai ceva decat un burete.

Primele zile, primele saptamani dupa separarea celor doua inimi care bateau in acelasi corp nu este usoara. Din pacate, aceasta acomodare bilaterala este ingreunata uneori si de sfaturile binevoitorilor care se gasesc sa-si demonstreze atotstiinta exact cand nu ai nevoie.

Fii calma si asculta-ti instinctul. Ai rabdare si nu te compara nici pe tine, nici pe bebe cu nimeni. Fiecare femeie e unica si fiecare bebelus are ritmul lui de dezvoltare.

De la o mama, din suflet, pentru toate femeile care abia au nascut: "Incerc sa-mi amintesc ca aceasta este o etapa care va trece!" | Demamici.ro

„Incerc sa-mi amintesc ca aceasta este o etapa care va trece. Abia au trecut 7 saptamani. 7 saptamani, foarte scurte.
Unii spun ca ar trebui deja sa avem un program de somn.
Unii spun ca ar fi cazul sa ma reapuc de sport.
Unii spun ca ar trebui sa dorm reprize mai lungi noaptea.
Sunt asaltata de o multime de pareri despre ce ar trebui sa fac si despre unde ar trebui sa fim. Intr-o zi toate acestea se vor intampla.
Intr-o zi voi reusi sa intru intr-o rutina care sa functioneze bine pentru mine si pentru bebe.
Intr-o zi ma voi simti din nou bine in propria piele.
Vom ajunge acolo, dar cu pasi mici. Am invatat sa accept ca aceasta este o perioada trecatoare, iar in momentul in care va trece, nici nu-mi voi mai aminti momentele grele. Aceasta postare este un reminder pentru mine si pentru tine. Ai rabdare. Vom fi bine”, a scris Ashley Harmon Moore.