Calendar Advent – Idei de activități distractive în perioada 1 – 24 Decembrie | Demamici.ro

Calendar Advent - Idei de activități distractive în perioada 1 - 24 Decembrie | Demamici.ro

Calendar Advent – Idei de activități distractive în perioada 1 – 24 Decembrie. Pe 1 decembrie, copiii din întreaga lume vor deschide prima ușă a Calendarelor de Advent de Crăciun, dornici să vadă ce poză, ciocolată sau mini cadou se ascunde înăuntru. De curând, acest obicei a fost împrumutat și de către români, dar de unde provine acesta, cum de s-a răspândit atât de rapid și care e semnificația lui de fapt?

Cuvântul „Advent” provine din expresia latină „venirea către”. Pentru creștini, perioada Advent marchează „apropierea” celei mai importante date din anul lor, nașterea lui Hristos.

Ideea de a marca fizic Adventul își are rădăcinile în Germania de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când luteranii au făcut semne cu cretă pe uși de la 1 decembrie până pe 24. Se cunosc două posibile rădăcini pentru primele Calendare de Advent.

Potrivit Landesmuseum din Austria, primul a fost produs la Hamburg în 1902 de către proprietarul unei librării protestante. Alții susțin că primul calendar realizat manual a fost realizat în Germania la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru un copil pe nume Gerhard Lang. Mama lui Lang a lipit 24 de dulciuri mici pe un pătrat de carton, pentru ca fiul ei să le mănânce în perioada Adventului.

Ulterior, în 1908 au produs ceea ce se crede că este primul Calendar de Advent tipărit vreodată. Câțiva ani mai târziu, Lang a introdus conceptul de 24 de uși mici – dând fiecărei imagini noi un element de surpriză. Afacerea lui Lang s-a încheiat în anii 1930, dar ideea luase loc, iar alții, precum Sankt Johannis Printing Company, au început să producă calendare religioase de Advent, adesea cu versete biblice în loc de imagini în spatele ușilor.

Calendarele de Advent au devenit o tradiție de bază a Crăciunului, ajutându-ne să numărăm înapoi zilele de la 1 până la 25 decembrie. De la inventarea lor, acestea au evoluat de la ușile mici care ascundeau o imagine sau un verset biblic și acum includ cadouri precum jucării, dulciuri sau chiar diferite cadouri.

Calendar Advent - Idei de activități distractive în perioada 1 - 24 Decembrie | Demamici.ro

Calendar Advent – Idei de activități distractive în perioada 1 – 24 Decembrie

Mai jos avem o serie de activități pe care le putem face cu cei mici în perioada 1-24 Decembrie. Categoria de vârstă: începând cu 2 anișori.

Zilele pot fi împărțite după bunul plac, în funcție de preferințele voastre sau ale copiilor. O altă opțiune interesantă este aceea de a lăsa totul la voia întâmplării, puneți fiecare activitate într-un plic și lăsați copilul să aleagă unul din cele 25 de plicuri pentru fiecare zi.

 1. Ziua Națională a României – cântăm imnul, colorăm harta țării sau învățăm hora.
 2. Bradul de Crăciun – pictăm cu pensule și degețele
 3. Moș Crăciun din hârtie – decupăm hârtii colorate și lipim pe o coală albă figura Moșului
 4. Șemineul magic – construim un șemineu din cutii de carton și autocolante, aici avem nevoie mai mare de ajutorul lui tati. Găsiți multe tutoriale pe YouTube pe această temă.
 5. Ajun Moș Nicolae – pregătim ghetuțele și aflăm povestea Sfântului Nicolae
 6. Sfântul Nicolae – Decupăm și colorăm o cizmă cu decorațiuni de Crăciun
 7. Plimbare în parc – strângem conuri de brad și le pictăm, facem decorațiuni pentru brad
 8. E timpul pentru colorat – desenăm în cartea cu tematică de Crăciun/pot fi și fișe printate.
 9. Fulgi de nea – confecționăm fulgi de nea și îi folosim ca decorațiuni sau putem lipi stickere pe ferestre
 10. Cântece și colinde – ascultăm și învățăm un cântecel sau un colind
 11. Decorațiuni Crăciun – pictăm figurine din ipsos
 12. Mănușa lui Moș Crăciun – confecționăm o mănușă din material sau din hârtie
 13. Timp pentru film – privim un film sau un desen animat scurt cu tematică de Crăciun, apoi punem întrebări pe baza evenimentelor
 14. Puzzle – pregătim cănile de cacao cu lapte, savurăm și facem un puzzle cu tematică de Crăciun (sau cu Regatul de Gheață)
 15. O poezie pentru Moș Crăciun – învățăm prin joc, cântăm pentru Moș sau colindăm
 16. Decorațiuni din plastilină – facem Brad, globuri, Moș Crăciun, reni, etc.
 17. Colinde, colinde – ascultăm colinde, încercăm să cântăm și noi pentru a le memora mai ușor
 18. Decorațiuni pictate – ne echipam bine și pictăm cu degetele globuri pentru brad, barba Moșului sau sacul plin cu daruri
 19. Fursecuri și turtă dulce – ne jucăm cu formele și aluatul, lăsăm imaginația să prindă aripi.
 20. Omul de zăpadă – dacă a nins, e momentul perfect pentru a face un om mare de zăpadă în familie
 21. Scrisoare pentru Moș Crăciun – fie că e un desen, dictăm și mami scrie sau chiar o simplă măzgăleală, avem scrisoare pentru Moș Crăciun și o punem sub brad.
 22. Poză în familie – Ne costumăm în spiritul Crăciunului și facem poză de familie pentru a păstra amintiri frumoase
 23. Micul bucătar – ajutăm în bucătărie, ne jucăm cu aluatul pentru cozonaci sau ornăm prajiturelele
 24. Ajunul – ascultăm colinde, îi putem colinda pe cei dragi, bem cacao cu lapte și citim povestea lui Moș Crăciun (sau împodobim bradul)
 25. Dimineața de Crăciun – timp petrecut în familie

Calendar Advent - Idei de activități distractive în perioada 1 - 24 Decembrie | Demamici.ro

Vezi si: Activități pentru copii atunci când merg la restaurant. Sugestii care îți pot face mai plăcute ieșirile în oraș | Demamici.ro

Vezi si: Ce jucării sunt potrivite pentru bebelușul tău în primul an de viață. Opțiuni ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului | Demamici.ro

Vezi si: Cum alegi cartea potrivită pentru copilul tău în funcție de vârstă | Demamici.ro