Alocatiile ar putea creste de la 1 ianuarie 2019 cu 80%. Ce presupune proiectul de lege | Demamici.ro

Alocatiile ar putea creste de la 1 ianuarie 2019 cu 80%. Ce presupune proiectul de lege | Demamici.ro

Veste buna pentru parinti la sfarsit de 2018. Alocatiile copiilor s-ar putea mari de la 1 ianuarie 2019. Conform unui proiect de lege, initiat de doi deputati PNL, Robert Sighiartau si Dumitru Mihailescul, la inceputul lui septembrie, alocatia copiilor cu varste pana in 2 ani s-ar majora la 300 de lei, in timp ce minorii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani ar primi 150 de lei lunar. Proiectul a fost depus in Camera Deputatilor si asteapta votul camerei decizionale.

„Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocaţiile pentru copii. Astfel, în ceea ce priveşte copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referinţă) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce priveşte copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, dar şi pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei. Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…)

E regretabil că ţara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor. (…)
Propunem majorarea cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 şi 2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 de lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 de lei”, au explicat initiatorii proiectului.

Alocatiile nu au mai fost marite din anul 2015.

Alocatiile de stat din Romania sunt ridicole. Sumele pe care celalalte state europene le platesc lunar familiilor cu copii sunt mult mai mari. Astfel se face ca in Italia alocatia ajunge la 258 euro pe luna, in Suedia intre 120 si 218 euro, Marea Britanie 100 de euro, Germania 164 de euro lunar.

Citeste si:

UN COPILAS DE 14 ZILE A MURIT DUPA CE PARINTII L-AU PUPAT PE GURA! MAMA INDURERATA A TRANSMIS UN MESAJ DISPERAT TUTUROR PARINTILOR | DEMAMICI.RO

A FOST INFECTAT CU STAFILOCOC AURIU SI A FACUT SEPTICEMIE! DARIUS S-A STINS LA O LUNA DE VIATA. ANCA A DEVENIT MAMA DE INGERAS: „NU EXISTA DURERE MAI MARE PE LUME. AM CREZUT CA MOR SI EU ATUNCI, CU EL” | DEMAMICI.RO

BEBELUSI, INFECTATI CU STAFILOCOC AURIU. MAMA UNUIA DINTRE COPILASI, DECLARATII SFASIETOARE: „SUNT AICI COPII LA CARE STAFILOCOCUL LE-A AJUNS LA PLAMANI” | EXCLUSIV DEMAMICI.RO