Alocatii 2019. Marirea alocatiilor, respinsa de Senat. Ce urmeaza | Demamici.ro

Alocatii 2019. Marirea alocatiilor, respinsa de Senat. Ce urmeaza | Demamici.ro

Proiectul legislativ privind majorarea alocatiilor la 300 de lei pentru copiii pana in 2 ani si 150 de lei pentru cei cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani a fost respins de Senat, dar urmeaza sa fie supus la vot in Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost initiat de doi deputati PNL, Robert Sighiartau si Dumitru Mihailescul, la inceputul lui septembrie 2018.

„În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației.

Se poate remarcă ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și ținerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifră de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.

În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii (…)

O prima măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține sumă la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă”, este prezentat in expunerea de motive, potrivit portalinvatamant.ro.

Propunerea legislativa a fost respinsa de Senat, insa urmeaza a fi supusa votului in Camera Deputatilor. Inca din 2017 Guvernul anunta o majorare a alocatiilor, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent.

Copiii pana in 2 ani beneficiaza de o alocatie de 200 de lei, iar cei cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani primesc 84 de lei lunar.

Citeste si:

ALOCATIILE AR PUTEA CRESTE DE LA 1 IANUARIE 2019 CU 80%. CE PRESUPUNE PROIECTUL DE LEGE | DEMAMICI.RO

UN COPILAS DE 14 ZILE A MURIT DUPA CE PARINTII L-AU PUPAT PE GURA! MAMA INDURERATA A TRANSMIS UN MESAJ DISPERAT TUTUROR PARINTILOR | DEMAMICI.RO