5 lucruri surprinzatoare despre a doua nastere: Expulzia va fi mai rapida! | Demamici.ro

5 lucruri surprinzatoare despre a doua nastere: Expulzia va fi mai usoara! | Demamici.ro

Mamele care au adus pe lume mai multi copii marturisesc ca cea de-a doua nastere este de regula mai usoara decat prima si asta se datoreaza mai multor factori:

1. Travaliul va fi mai scurt

Media travaliului unei femei care naste pentru prima data este de 18 ore. Spre deosebire de orele lungi de „chin”, cea de-a doua nastere are un travaliu mai scurt, media fiind de 8 ore. Bineinteles ca durata difera de la femeie la femeie, insa marea majoritate declara ca cea de-a doua nastere a fost mai rapida in comparatie cu prima.

Din moment ce ai nascut o data, muschii si ligamentele se vor relaxa mai rapid in timpul celei de-a doua nasteri, iar copilul va cobori mai usor. Dilatatia se va produce de asemenea mai rapid.

2. Expulzia va fi mai rapida

Muschii si ligamentele au invatat deja „meseria” din prima experienta a nasterii, iar cea de-a doua expulzie va fi mult mai rapida decat prima.

Bineinteles ca fiecare femeie este diferita, insa media in ceea ce priveste durata expulziei este intre 20 de minute si 3 ore pentru prima nastere. Spre deosebire de aceasta, a doua expulzie se petrece in cea mai mare parte a cazurilor in mai putin de o ora.

5 lucruri surprinzatoare despre a doua nastere: Expulzia va fi mai rapida! | Demamici.ro

3. Travaliul poate incepe mai devreme

In general, o sarcina dureaza in jur de 40 de saptamani, iar data probabila a nasterii este stabilita in functie de prima zi a ultimului ciclu menstrual.

Mamele care nasc pentru prima data duc sarcina, in medie, pana la 41 de saptamani si 2 zile. Mamele care nasc pentru a doua oara nasc mai repede, media fiind de 40 de saptamani si 3 zile, cu aproximativ o saptamana mai devreme.

4. Dupa cea de-a doua nastere, contractiile uterine se simt mai tare

Multe femei experimenteaza contractiile uterului timp de 3-5 zile dupa nastere, mai ales in timpul alaptarii. Cand bebelusul se ataseaza la san, corpul elibereaza oxitocina, hormonul responsabil pentru legatura speciala care se creeaza intre mama si bebelus.

Acest hormon ajuta uterul sa revina la dimensiunea initiala mai repede.

5. Esti mai increzatoare, mai sigura pe tine – la nastere si in ceea ce priveste cresterea copilului

Chiar daca cea de-a doua nastere va fi diferita de prima, ai mai trecut o data prin acest proces si ai idee la ce trebuie sa te astepti. Ai incredere ca corpul tau e pregatit sa treaca prin asta si stii ca asteptarea si durerea merita din plin.

Vei tine in brate cea mai dulce rasplata. In cazul celui de-al doilea copil, mamele au declarat ca s-au bucurat mai mult de maternitate intrucat au fost mai relaxate si au avut mai multa incredere in fortele proprii decat la primul copil.

Citeste si:

EPIZIOTOMIA – TAIEREA PERINEULUI IN TIMPUL NASTERII VAGINALE! CUM SE FACE SI CUM POATE FI EVITATA VIDEO | DEMAMICI.RO

BENEFICIILE NASTERII VAGINALE! NASTEREA NATURALA ESTE MAI SANATOASA PENTRU COPIL | DEMAMICI.RO

STIATI CA BEBELUSII PLANG IN UTER? 13 CURIOZITATI DESPRE SARCINA | DEMAMICI.RO