Stiati ca bebelusii plang in uter? 13 curiozitati despre sarcina | Demamici.ro

Stiati ca bebelusii plang in uter? 13 curiozitati despre sarcina | Demamici.ro

Sarcina e o perioada magica pentru fiecare viitoare mamica. O noua viata se formeaza in tine, iar modificarile prin care trece corpul tau sunt numeroase. Nu doar fizicul este cel supus schimbarilor, ci si psihicul. Hormonii „o iau razna”, iar cea mai mica suparare se poate transforma rapid intr-o adevarata tragedie.

Sunt anumite lucruri care se petrec in sarcina la care nu te-ai fi gandit niciodata.

1. Incepand cu cel de-al doilea trimestru de sarcina, bebelusii urineaza in uter. Bineinteles ca urina este inghitita si eliminata din nou si tot asa. In timpul pe care il petrec in burtica, bebelusii inghit aproximativ 1 litru de urina.

 

2. In timpul sarcinii, cele mai multe dintre femei experimenteaza umflarea membrelor inferioare. Numarul de la pantof poate creste cu o marime in timpul ultimului trimestru, iar in unele cazuri, marimea mai mare ramane si dupa nastere.

 

3. La inceput uterul are marimea unei piersici, insa pana la finalul sarcinii ajunge de marimea unui pepene. Asta inseamna ca uterul ajunge sa fie de 500 de ori mai mare decat dimensiunea initiala.

 

4. La doar 9-12 saptamani de sarcina, fatul are deja toate amprentele.

 

5. La finalul sarcinii, placenta va produce acelasi nivel de estrogen pe care corpul unei femei neinsarcinate il produce in 3 ani.

 

6. Din cauza volumului mare de sange pe care il are o femeie insarcinata, sangerarile nazale si cele gingivale sunt destul de intalnite in timpul sarcinii.

 

7. In timpul sarcinii inima femeii se mareste. Organul „munceste” din greu pentru a pompa sange pentru doi: pentru tine si pentru bebelus.

 

8. Bebelusii plang in uter. Din cauza lichidului din jurul lor nu ii poti auzi.

CONTINUARE