22 de elevi români, premiați pe scena Egiptului la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală WAMAS 2022. Participanții au avut de rezolvat 400 de calcule în 10 minute | Demamici.ro

22 de elevi români, premiați pe scena Egiptului la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală WAMAS 2022. Participanții au avut de rezolvat 400 de calcule în 10 minute | Demamici.ro

Aritmetica Mentală este abilitatea matematică de a face calcule în minte, fără a utiliza instrumente precum calculatorul, pixul și hârtia sau degetele mâinii. În același timp, este o activitate benefică pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor și un prilej de a dobândi noi abilități.

Pentru copiii care practică aritmetica mentală, calculele de ordinul zecilor, sutelor sau miilor, devin în urma antrenamentelor sistemice ușor de realizat. Această metodă se bazează pe utilizarea unui instrument de calcul denumit abac sau soroban și îi ajută să efectueze rapid operațiile de adunare, scădere, înmulțire și împărțire. În afara faptului că cei mici reușesc să socotească rapid în minte, își îmbunătățesc: memoria, atenția, concentrarea, imaginația, creativitatea, gândirea logică, viteza de gândire, capacitatea de adaptare, încrederea în sine.

22 de elevi români, premiați pe scena Egiptului la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală WAMAS 2022. Comunicatul din partea SmartyKids

„În România, organizăm aceste cursuri de la începutul anului 2019 și până în prezent cursanții noștri au obținut rezultate fantastice în cadrul olimpiadelor susținute atât la nivel internațional cât și național. În 2020 și 2021, copiii au participat la Campionatul Internațional SAMA GLOBAL (organizație mondială renumită, membrii căreia sunt cele mai căutate și renumite școli și academii din Asia și UE). La această competiție au concurat cu copii din 19 țări (Taiwan, Rusia, China, Egipt, Uzbekistan, SUA, Marea Britanie etc.), iar copiii din centrele noastre au obținut titluri importante printre care și pozițiile de Campioni.

În Februarie 2022 am participat, in Dubai, la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală HORUS unde 450 de copii din 16 țări au concurat pentru marele premiu. În cadrul acestui campionat au avut de rezolvat 160 de calcule în 10 min.

Toți cei 8 cursanți ai noștri au urcat pe podium și au fost premiați cu locurile 3, 2 și 1.

În Mai 2022 am participat la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală Online WAMAMRA Taiwan unde Bianca Arghir, 9 ani ( multiplă campioană în aritmetica mentală) a câștigat titlul de Campion. Eduard Covacu, multiplu campion în aritmetica mentală, a câștigat titlul de Campionul Campionilor.

Această săptămână (n.r. – început de iunie 2022) am fost în Egipt, Sharm El Sheikh să participăm la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală WAMAS EGIPT 2022. Provocarea acestui campionat a fost dată de 400 de calcule în 10 minute. Rezultatele obținute de cursanții noștri:

Eduard Covacu – Campion Absolut
Bianca Arghir – Campion

22 de elevi români, premiați pe scena Egiptului la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală WAMAS 2022. Participanții au avut de rezolvat 400 de calcule în 10 minute | Demamici.ro
Ana Lăpușan – Locul 1
Luca Răzvan – Locul 1
Catia Muresan Maidanschi – Locul 2
Alexandru Răduț – Locul 2
Paul Groapă – Locul 2
David Caraiman – Locul 2
Sara Vîlcan – Locul 2
Tudor Boscaneanu – Locul 2
Alexandru Marin – Locul 3
Stefan Coman -Locul 3
Matei Oiță – Locul 3
Filip Pop – Locul 3
Robert Olteanu – Locul 3
Patrick Oroș – Locul 3
Cezar Maidanschi – Locul 3
Elisei Pop – Locul 3
Albert Predoiu – Locul 3
Horia Călin – Locul 3
Eduard Ilie – Locul 3
Bogdan Vasile – Locul 3

Urmează Competiția Internațională Online de matematică „Mental Math World Cup 2022 India” la care copiii centrelor noastre au susținut deja prima etapă din Egipt.
Weekendul următor vom merge în Bulgaria pentru Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală SmartyKids.

Unii dintre copiii care participă la campionate se pregătesc de peste 3 ani, încă de la deschiderea școlii noastre.

Pregătirea copiilor constă în ședințele săptămânale de Aritmetică Mentală la centru sau online și pregătirea individuală acasă pe platforma noastră SmartyKids. Durata antrenamentelor individuale depinde de vârsta și programul fiecărui copil însă, de obicei, lucrează zilnic un minim de 15 min/zi.

Copiii au ritmuri și stiluri de învățare diferite și este necesar să le extindem orizontul și să îi lăsăm să descopere metode alternative care se pot plia pe nevoile lor. Studierea diferitelor metode ajută la educarea copilului cu succes.

Centrele noastre oferă frecvent lecții demo gratuite (copii cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani) pentru a cunoaște copiii, a discuta cu părinții și a le oferi cât mai multe informații despre această activitate și beneficiile ei.
Orice copil poate să dobândească aceste abilitați cu exercițiu și perseverență. Nu sunt necesare anumite cunoștințe sau abilități. Toți copiii pot învăța această metoda chiar dacă nu au înclinații matematice deosebite.

„Mă bucur enorm că am avut ocazia să le oferim copiilor posibilitatea de a participa la campionate de nivel internațional. Aceste experiențe ne-au îmbogățit spiritual, ne-au deschis noi orizonturi, am cunoscut profesori și elevi din alte țări, am vizitat multe locuri interesante. Am trăit experiențe de neuitat și toate acestea ne-au motivat să perseverăm și să continuăm să aducem cinste țării noastre. Să porți drapelul României pe alte meleaguri și să vezi mândria și bucuria din ochii copiilor care strălucesc pe scenă, cu siguranță reprezintă momente unice.

Ne dorim pe viitor participarea la cât mai multe campionate și olimpiade deoarece acest tip de experiențe îi scoate pe copii din zona de confort, îi ajută să își gestioneze emoțiile și trăirile, fiind, totodată, un stimul benefic pentru motivația lor.”, ne-a declarat Psiholog Sofia Mihalache, Director Centre SmartyKids Bucuresti Titan, Tei-Coletina, Cluj-Napoca Central.”

Vezi și: Iustin, un băiețel de 7 ani din Iași, a devenit cel mai bun jucător de șah din lume. Bunicul l-a învățat să joace, înainte să moară | Demamici.ro