Un medic neonatolog, impresionat de cazul unei fetite avortate la 23 de saptamani: „A trait 10 ore in care am vazut-o murind incet! Am tinut-o in brate. Mama nu a dorit-o!” | Demamici.ro

Carmen Zaboloteanu, medic neonatolog la Maternitatea din Botosani, a visat inca de cand era copil sa ajute oamenii si din acest motiv s-a indreptat spre medicina. In anul 2014 si-a inceput activitatea in Maternitatea din Botosani dupa ce si-a finalizat studiile si a lucrat ca rezident in Iasi.

Intr-un interviu acordat pentru botosaneanul.ro, Carmen Zaboloteanu a vorbit despre cat de frumoasa, dar si grea este aceasta meserie.

„Adică poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima. Este inevitabil, nu există cred că doctor neonatolog din lume să nu aibă vreun deces.

Oricât ar fi de bun. Și atunci trebuie să-i spui mamei că bebelușul este într-o stare gravă și poate să moară. Este cel mai greu lucru”, a declarat Carmen Zaboloteanu.

Intrebata daca a existat vreun caz care a marcat-o in mod deosebit, doamna doctor si-a amintit momentul in care o mama si-a dorit intreruperea sarcinii la 23 de saptamani dupa ce fetitei i-a fost depistata o malformatie genetica. Micuta a trait 10 ore dupa ce-a venit pe lume si a tinut-o in brate pana s-a stins. Mama nu a dorit sa o vada.

Un medic neonatolog, impresionat de cazul unei fetite avortate la 23 de saptamani: "A trait 10 ore in care am vazut-o murind incet! Am tinut-o in brate. Mama nu a dorit-o!" | Demamici.ro

„Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine.

Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe.

Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața.

Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a adaugat Carmen Zaboloteanu pentru sursa citata.

Citeste si:

FETITA, FARA CREIER, ADUSA PE LUME PENTRU A-I FI DONATE ORGANELE: “AM REZISTAT CU GANDUL LA MIRACOLUL CARE IL VA ADUCE PENTRU ATATEA FAMILII” | DEMAMICI.RO

COPIL NENASCUT, OPERAT SI PUS INAPOI IN UTERUL MAMEI, IN MAREA BRITANIE | DEMAMICI.RO

A NASCUT O FETITA MOARTA LA 37 DE SAPTAMANI SI A PIERDUT ALTE 2 SARCINI PANA A FOST DIAGNOSTICATA CU TROMBOFILIE! CE MESAJ A TRANSMIS DIANA MARIA CATRE VIITOARELE MAMICI | DEMAMICI.RO