Greseala colosala! Un doctor i-a facut avort unei alte gravide | Demamici.ro

Un doctor i-a facut avort unei alte gravide

Un doctor i-a facut avort unei alte gravide. Poliția a lansat o investigație în Coreea de Sud, după ce un medic a făcut un avort din greșeală.

La 7 august, o pacientă însărcinată cu un făt în vârstă de 6 săptămâni a mers la o clinică din districtul Gangseo, din Seul, potrivit poliției din Gangseo.

Un doctor i-a facut avort unei alte gravide

La clinică, identitatea femeii nu a fost verificata.

Medicul și asistenta responsabili sunt cercetati, iar cazul va fi trimis în curând la parchet, au declarat surse din poliție, potrivit CNN.

„Medicul și asistenta și-au recunoscut vina”, a spus un oficial al poliției. Acum sunt acuzați de neglijență si vatamare corporala.

Potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap, pacienta trebuia să primească medicamente nutriționale la clinică.

Asistenta i-a făcut anestezie fără să-i confirme identitatea, iar medicul a efectuat avortul fără să știe nimic despre ea, a raportat Yonhap. Pacienta nu a cunoscut procedura.

Poliția a anunțat investigația luni, potrivit Yonhap.

Un doctor i-a facut avort unei alte gravide

Coreea de Sud a decis să legalizeze avortul în luna aprilie a acestui an, cu hotărârea instanței constituționale a țării potrivit căreia parlamentarii trebuie să revizuiască legile existente până la 31 decembrie 2020.

Cu toate acestea, în conformitate cu legile existente, practica rămâne ilegală și se pedepsește cu până la un an de închisoare.

Se fac excepții în cazurile în care părinții au boli ereditare, sarcina este rezultatul unui viol sau a incestului sau fătul amenință viața mamei.

Se estimează că 50.000 de avorturi au fost efectuate anul trecut în Coreea de Sud, potrivit Ministerului Sănătății.

Numerele reale pot fi mult mai mari, întrucât incriminarea practicii a denaturat raportarea acesteia.