Un bebelus s-a nascut in sacul amniotic. Caz de 1 la 80.000 de nasteri VIDEO | Demamici.ro

Un bebelus s-a nascut in sacul amniotic. Caz de 1 la 80.000 de nasteri VIDEO | Demamici.ro

Un bebelus s-a nascut in sacul amniotic. Caz de 1 la 80.000 de nasteri. Janaina Fernandes Costa, femeie de afaceri in varsta de 34 de ani, a intrat in cezariana de urgenta. Doctorii au filmat momentul in care fiul ei, al treilea copil al femeii, a venit pe lume. Janaina Fernandes Costa a necesitat interventie chirurgicala din cauza hipertensiunii arteriale in sarcina.

Micutul Lucas Fernandes de Lisboa Costa a venit pe lume in spitalul „Ana Costa”, in Sao Paulo, Brazilia. Imaginile surprinse de doctor il arata pe baietel in interiorul sacului amniotic.

Cand doctorul a taiat membrana, lichidul s-a scurs, iar bebelusul a inceput sa dea din maini si din picioruse. Guilherme Pereira Martins, unul dintre doctorii prezenti in sala in momentul nasterii, a declarat ca o astfel de situatie apare o data la 80.000 de nasteri naturale.

In cazul operatiei de cezariana este extrem de rar ca bebelusul sa fie adus pe lume in sacul amniotic. Depinde de dexteritatea si rabdarea chirurgului.

Un bebelus s-a nascut in sacul amniotic. Caz de 1 la 80.000 de nasteri VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Se intampla o data la 48 de milioane de nasteri. Fetita care i-a uimit pe medici | Demamici.ro

„Avand in vedere ca aceasta manevra este una dificila, dar nu presupune niciun risc pentru bebelus, doctorul rezident si eu am ales sa incercam extragerea fatului fara sa rupem membranele si am reusit”, a declarat doctorul care a efectuat operatia de cezariana.

„Nu am putut sa vad nimic in momentul operatiei. Doar am auzit comentariile din sala de nasteri. Am vazut entuziasmul asistentelor si al doctorilor care faceau poze si inregistrau momentul.

Dupa ce mi-a trecut efectul anesteziei, doctorul mi-a explicat tot. Am vazut ca baietelul s-a nascut in sacul amniotic in video. Mi s-a parut un lucru foarte frumos si emotionant”, a declarat mama, potrivit Daily Mail.

Un bebelus s-a nascut in sacul amniotic. Caz de 1 la 80.000 de nasteri VIDEO | Demamici.ro

Atat mama, cat si baietelul, se simt foarte bine. Cei doi au fost externati, iar Lucas si-a putut cunoaste cele doua surori mai mari.

Vezi si: Nasterea a enervat-o la culme! Fetita se incrunta dupa ce a fost scoasa din burta mamei | Demamici.ro

Sacul amniotic – rolul sau in protejarea fatului

Sacul amniotic este dur, dar foarte subtire. Acesta este cunoscut si ca membrane amniotice sau vezicula amniotica. Lichidul din interior ajuta fatul sa se dezvolte, oferindu-i caldura si protectie in timpul miscarilor mai bruste ale mamei.

Sacul amniotic este captusit cu o membrana interioara care se numeste amnion. Membrana exterioara poarta numele de corion si face parte din placenta.

Vezi si: O intrare de Superman! Fotografia cu bebelusul supererou a fost facuta la cateva secunde dupa nastere si a devenit celebra | Demamici.ro