Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii pentru ca a stat prea mult la toaleta | Demamici.ro

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii. Un secret bine pastrat zeci de ani a iesit la iveala, zguduind sistemul de invatamant din Scotia. Aldo Moroni avea 7 anisori (in 1980) cand s-a stins din cauza unei pedepse aplicata de Fratele Germanus, pe numele sau real David McKell.

Copilul a fost omorat la „St Columba’s College”, o scoala catolica de renume, relateaza Daily Mail. O ancheta demarata de „The Scottish Child Abuse Inquiry (SCAI)” a scos la iveala faptul ca baiatul a fost omorat in bataie pentru ca ar fi stat prea mult timp la toaleta.

Edward, fost elev la aceeasi scoala, astazi in varsta de 64 de ani, a confirmat ca Aldo a murit dupa ce Fratele Germanus l-a batut. Mai mult decat atat, barbatul a marturisit ca si el a fost abuzat sexual de acelasi cadru didactic de zeci de ori, tot in acea perioada.

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii

„Aldo Moroni, un baietel, a primit o bataie sora cu moartea pentru ca a stat prea mult timp la toaleta. Se auzeau tipete, iar urmatorul lucru pe care ni-l amintim este ca a venit o ambulanta. A urmat inmormantarea in Dunoon. Aldo murise”.

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii

Ca adult, Edward a raportat conducerii „St Columba” ororile la care a fost supus de catre McKell. A marturisit ca a trait in frica si teroare din cauza „Fratelui pedofil”. Edward a povestit cum barbatul il trezea in miezul noptii si il obliga sa ia parte la un fel de ritual bizar.

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii

Il punea sa se catare sa-i dea o geanta din piele neagra, apoi, cand cobora ii spunea ca s-a murdarit si il obliga sa-si dea jos pijamalele sa se spele inainte sa-l abuzeze. „Plangeam, iar asta nu-i placea. Imi spunea ca voi primi inca o palma pentru ca plang. Eram ca o statuie… nici nu mai putea vorbi”, isi aminteste Edward despre perioada care i-a marcat intreaga viata.

Un alt Frate, pe nume Ronnie McEwan i-a spus lui Edward ca un alt baiat, cu 10 ani mai mic decat el, a fost abuzat de acelasi Frate Germanus. McKell a murit in 1998, dar ancheta cu privire la ororile petrecute in scoala catolica continua.