Romania, in pragul epidemiei de gripa. Sfatul doctorului: „Administrarea antitermicului preventiv este o mare greseala!” | Demamici.ro

Romania, in pragul epidemiei de gripa. Sfatul doctorului:

Romania este la un pas de epidemia de gripa. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca aceasta saptamana este decisiva in declararea epidemiei. Intre timp, numarul mortilor a ajuns la 39. In cazul in care prezentati simptomele specifice gripei, adresati-va medicului si evitati automedicamentatia. Victor Daniel Miron, cadru medical, a vorbit intr-o postare pe contul sau de socializare despre gripa si episoadele febrile.

„În ultimele gărzi principalul motiv de prezentare la compartimentul de primiri urgențe a fost febra. Unii chiar au făcut câte două vizite în aceeasi zi din cauza reapariției unui episod febril înalt. Febra în sine nu este o boală, ea este un semnal că ceva nu e în regulă.

În mod normal, și mai ales în această perioada a anului, cauza principală a febrei o reprezintă infecțiile. In fața unui copil cu febră trebuie să fim atenți la semnele și simptomele pe care le asociază. Acestea, alături de un examen clinic complet, ne vor ajuta să identificăm cauza. Uneori sunt necesare investigații paraclinice pentru un diagnostic corect.

CONTINUARE