Rezultatul testului fetitei din clasa I, a carei mama a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Rezultatul testului fetitei din clasa I, a carei mama a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Rezultatul testului fetitei din clasa I, a carei mama a fost diagnosticata cu COVID-19. O femeie care s-a intors din Israel pe 29.02.2020 a fost diagnosticata pozitiv pentru noul coronavirus. Cat timp s-a aflat in carantina la domiciliu, fetita femeii care locuia in aceeasi casa cu ea a mers zilnic la „Scoala Gimnaziala nr. 56” din Capitala.

Copila, eleva in clasa IC, a frecventat cursurile pana in ultima zi in care scolile au fost deschise, adica 10.03.2020, intrand in contact direct cu cei 22 de colegi de clasa si punandu-i la risc pe elevii care isi sustineau orele la aceeasi scoala, in aceeasi sala de curs, in tura a II-a.

Mai mult decat atat, micuta a mers si la after school, punand in pericol alti copii de aceeasi varsta si cadre didactice.

Rezultatul testului fetitei din clasa I, a carei mama a fost diagnosticata cu COVID-19

Mama fetitei, internata la Spitalul „Matei Bals” din Bucuresti, nu a anuntat conducerea unitatii scolare ca se afla in autoizolare la domiciliu si nici ca a fost testata.

Dupa ce s-a aflat de situatia elevei de la „Scoala Gimnaziala nr. 56”, fetita a fost plasata in izolare la bunici si testata.

Rezultatele testului au aratat ca eleva NU este infectata cu noul coronavirus. Rezultatele negative ale testului au fost anuntate joi dimineata de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Rezultatul testului fetitei din clasa I, a carei mama a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: O femeie diagnosticata cu COVID-19 si-a trimis fiica la scoala pana ieri! | Demamici.ro

O femeie diagnosticata cu COVID-19 si-a trimis fiica la scoala pana ieri! In document este specificat:

„Prin prezenta va comunicam ca in seara zilei de 10.03.2020, in jurul orei 20:00, am fost anuntati de catre invatatoarea clasei IC, doamna „X”, ca mama elevei „X” a fost confirmata pozitiv la testul COVID-19.

Mentionam ca:

  • In clasa IC sunt cuprinsi 23 de elevi;
  • In aceeasi sala, tura a II-a invata in clasa a VIII-a F in care sunt cuprinsi 33 de elevi;

Eleva a frecventat cursurile inclusiv in data de 10.03.2020, mama minorei necomunicand faptul ca sufera de COVID-19 si ca fusese deja testata si se afla in asteptarea rezultatului. In functie de rezultatele ulterioare, acest fapt intra sub incidenta legii penale.

Elava „X” este inclusa in programul unui after-school in imediata vecinatate a unitatii.

Doamna „X”, mama elevei, a declarat ca a calatorit in Israel in perioada 22-29.02.2020, nu are simptome si nu a precizat circumstantele care au determinat-o sa faca acest test.”

Vezi si: Angajatorii ar putea fi obligati sa dea liber angajatilor cu copii si sa le plateasca zilele libere – proiect de lege | Demamici.ro

Folositi DOAR surse oficiale de informare!