Produs destinat copiilor mici, retras din magazine din motive de securitate | Demamici.ro

Produs destinat copiilor mici, retras din magazine din motive de securitate | Demamici.ro

Kaufland a anuntat retragerea de la vanzare a unei jucarii zornaitoare pentru bebelusi din motive ce tin de protejarea consumatorilor. Compania a luat decizia voluntar si preventiv intrucat jucaria contine elemente ce se pot detasa si pot pune in pericol siguranta copiilor mici.

Este vorba despre un clopotel pozitionat in interiorul jucariei cilindrice care se poate detasa din interiorul acesteia. Din cauza pericolului foarte mare de sufocare, in caz de inghitire, Kaufland a decis sa retraga jucaria zornaitoare de la vanzare.

Persoanele care au achizitionat produsul sunt rugate sa nu-l foloseasca, potrivit comunicatului. Jucaria poate fi returnata in orice magazin Kaufland, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal, iar clientii vor primi contravaloarea sa.

Produs destinat copiilor mici, retras din magazine din motive de securitate | Demamici.ro

In urma cu cateva saptamani Kaufland a anuntat retragerea de la vanzare a unui produs comestibil. Este vorba despre somon afumat care ar fi fost infestat cu bacteria Listeria.

Mare atentie in selectarea jucariilor

Medicii trateaza anual copii cu rani provocate de jucarii. Lucrurile care ar trebui sa ii amuze sau sa le stimuleze imaginatia ajung sa puna in pericol sanatatea micutilor. Unele jucarii se transforma in adevarate capcane. Sunt copii care si-au pierdut un ochi din cauza unui pistol cu bile, micuti care au ajuns la spital dupa ce au inghitit pantofi, cercei pentru papusi sau altii care s-au prezentat la spital cu reactii alergice provocate de chimicalele din jucarii.

In momentul in care parintii aleg jucarii pentru copii, este obligatorie citirea etichetei. In cazul producatorilor de jucarii care respecta regulile legate de siguranta toate informatiile se regasesc pe eticheta. Copiii se pot bucura de jucarii in siguranta daca parintii le selecteaza cu atentie.

Citeste si:

DUPA CARREFOUR, UN ALT LANT DE HYPERMARKETURI A RETRAS DE LA VANZARE SOMONUL INFESTAT CU LISTERIA | DEMAMICI.RO

MEDICAMENT PENTRU COPII, RETRAS DIN FARMACII. AR PUTEA PROVOCA AFECTIUNI CARDIACE | DEMAMICI.RO