Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii: „Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se” | Demamici.ro

Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii:

Papa Francisc a sosit in Romania pe 31 mai, zi care va ramane in istoria tarii noastre. Calatoria Suveranului Pontif va tine pana pe 2 iunie, timp in care va ajunge si in alte orase din Romania. 20 de ani au trecut de la calatoria apostolica a papei Ioan Paul al II-lea in 1999.

Papa Francisc s-a remarcat intotdeauna printr-o modestie si o calmitate exemplare. La inceputul anului 2019, Sfantul Parinte a botezat 26 de bebelusi in Capela Sixtina de la Vatican. Suveranul Pontif a amintit in timpul predicii sale cat de importanta este relatia buna dintre parinti si cat de nocive pot fi certurile adultilor in fata copiilor.

Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii: "Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se" | Demamici.ro

„Este normal ca oamenii sa se contrazica si sa aiba pareri diferite, altfel ar fi ciudat. Va certati, dar nu-i lasati pe copii sa auda. Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se”, a spus Sfantul Parinte.

Mai mult decat atat, papa Francisc le-a indemnat pe mame sa-si alapteze copiii indiferent de locul in care se afla: „Alaptati-i oriunde va aflati, chiar si in public”, a adaugat Suveranul Pontif in timpul predicii sale.

Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii: "Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se" | Demamici.ro

Papa Francisc a fost intotdeauna apropiat de copii, iar micutii au simtit asta. In vizitele sale, Sfantul Parinte s-a oprit de multe ori sa binecuvinteze copiii si sa-i sarute pe crestet.

Acest lucru s-a intamplat si in timpul vizitei in Romania. In drumul spre Catedrala Romano-Catolica „Sfantul Iosif” din Bucuresti, papa Francisc a salutat multimea si a binecuvantat 3 copii.

Papa Francisc, mesaj pentru toti parintii: "Nu aveti idee ce durere simte copilul care isi vede parintii certandu-se" | Demamici.ro

Papa Francisc, impresionat de povestile orfanilor romani

Papa Francisc a fost intotdeauna impresionat de povestile copiilor. Sfantul Parinte a marturisit ca anul trecut, in 2018, a plans cand a auzit prin ce-au trecut niste copii abandonati din Romania. „Ce vină am eu dacă ea nu vrea să mă vadă? De ce nu mă acceptă?”, l-a intrebat o tanara care si-a intalnit mama care o abandonase intr-un centru de plasament.

„Nu e vorba de vină, e vorba doar de fragilitatea adulţilor, de sărăcia în care trăiesc, de nedreptatea socială care îi afectează pe cei mici şi pe cei sărmani, dar şi de sărăcia spirituală”, le-a spus Suveranul Pontif orfanilor din Romania.

„E un sistem social greşit, inuman, care face ca o mamă să îşi abandoneze copilul. Mama ta te iubeşte, dar nu ştie cum să o mai exprime. Nu poate să o facă din cauza că viaţa e grea, e nedreaptă. Dragostea e închisă în ea şi nu ştie cum să o elibereze”, a adaugat Sfantul Parinte.