O tânără de 19 ani a născut cea mai „grăsuță” bebelușă din țară. Cât a cântărit fetița la naștere VIDEO | Demamici.ro

O tânără de 19 ani a născut cea mai

O tânără de 19 ani a născut cea mai „grăsuță” bebelușă din țară. Cât a cântărit fetița la naștere? O tânără mămică a adus pe lume o fetiță demnă de Cartea Recordurilor.

Nașterea a avut loc în India, în statul Karnataka, unde o gravidă de 19 ani a născut o fetiță cu o greutate de 6,8 kilograme, informează BBC.

Fetița a venit pe lume printr-o operație de cezariană și până la ora actuală este considerată „cea mai grea” nou-născută din India.

Nandini, mama fetiței, s-a arătat cu adevărat surprinsă de greutatea fetiței sale, în clipa în care a ținut-o pentru prima dată în brațe.

De cealaltă parte, medicii de la maternitatea la care a născut Nandini, sunt de părere că nașterea ei este un adevărat miracol.

O tânără de 19 ani a născut cea mai grăsuță bebelușă din lume. Cât cântărea la naștere fetița

Vezi si: Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama | Demamici.ro

O tânără de 19 ani a născut cea mai „grăsuță” bebelușă din țară

„În cei 25 de ani de experiență nu am văzut un bebeluș atât de mare. Poate că nu e cel mai grăsuț bebeluș din India, dar cu siguranță e cea mai grăsuță fetiță nou-născută din țară”, a declarat Dr Venkatesh Raju.

Bebelușa nu a avut doar o greutate mare la naștere, ci și o înălțime pe măsură. Micuța indiancă a măsurat 62 cm, în vreme ce înălțimea medie a unui nou-nascut este de 50cm.

Având în vedere că, de regulă, copiii cu greutăți record la naștere sunt aduși pe lume de mame care suferă de diabet, doctorii au testat-o pe Nandini. Spre surprinderea cadrelor medicale, tânăra de 20 de ani era complet sănătoasă.

Potrivit University of Rochester Medical Center, diabetul este una dintre cele mai comune cauze ale unei greutăți mari la naștere. De asemenea, greutatea mare a copilului la naștere poate fi determinată de kilogramele în plus acumulate de mama pe timpul sarcinii sau pur și simplu poate fi dictată de genele părinților.

O tânără de 19 ani a născut cea mai grăsuță bebelușă din lume. Cât cântărea la naștere fetița

Bebeluși născuți cu greutate record

Fetița tinerei mămici a doborât recordul absolut înregistrat în țara ei. În India, cea mai mare greutate la naștere a avut-o un bebeluș care a cântărit 6.69 kilograme.

O tânără de 19 ani a născut cea mai grăsuță bebelușă din lume. Cât cântărea la naștere fetița
Odată cu nașterea fetiței, a fost doborât și recordul anterior, înregistrat la o maternitate din Massachusetts, SUA, unde micuța Carisa Rusack a venit pe lume cu o greutate de 6,35 kilograme.

Potrivit Guiness World Recors, recordul mondial și absolut la capitolul „nașteri cu greutate” a fost înregistrat în anul 1879 în Canada. Atunci, o mamă a născut un bebeluș cu o greutate de 10,5 kilograme, însă copillul a murit la doar 11 ore de la naștere.

Vezi si: Bebelus de aproape 7 kg, nascut intr-un spital din SUA! Cum arata baietelul | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame. La 5 luni, fetita a fost externata din spital. Cum arata VIDEO | Demamici.ro