O mamica a pus laptele matern „la prins” peste noapte: „Cand cineva va spune ca laptele este apa chioara, aratati aceasta fotografie!” | Demamici.ro

O mamica a pus laptele matern

O mama care isi alapteaza copilasul de 1 an si 2 luni a impartasit cu alte mamici dintr-un grup de socializare mai multe fotografii cu o cana de lapte pusa „la prins”.

Femeia a muls laptele matern intrucat bebele a refuzat sanul din cauza eruptiilor dentare si a lasat laptele peste noapte pentru a vedea ce se intampla cu el.

„Cand cineva va spune ca de la N luni, laptele este apa chioara, aratati aceasta fotografie! Lapte lasat peste noapte la prins. Bebe are 1 an si aproape 2 luni. A refuzat sa suga cateva zile din cauza eruptiilor dentare.

Am fost nevoita sa detensionez sanii si cu ocazia asta am vrut sa vad cum arata laptele lasat peste noapte la prins. Alaptare lina tuturor!”, a scris o mamica.

O mamica a pus laptele matern "la prins" peste noapte: "Cand cineva va spune ca laptele este apa cioara, aratati aceasta fotografie!" | Demamici.ro

Postarea mamicii a adunat o multime de comentarii, cele mai multe mamici confirmand ca au incercat si ele experimentul, iar laptele nu s-a „stricat”.

„M-am muls direct in paharul din imagine si l-am lasat pe mobila in bucatarie. A fost ceva spontan. Aveam sanii pregatiti de explozie si asta a venit pe loc.

Am zis ca nu il arunc atunci, il las pana ziua urmatoare. M-am muls seara, ora 22:00-23:00 si l-am pozat a doua zi dupa masa”, a adaugat mamica.

O mamica a pus laptele matern "la prins" peste noapte: "Cand cineva va spune ca laptele este apa cioara, aratati aceasta fotografie!" | Demamici.ro

Mamicile sustin alaptarea prelungita si intarcarea blanda, iar experimentul femeii a demonstrat ca laptele matern nu este „apa chioara” asa cum, eronat, sustin foarte multe persoane neinformate.

Lipsa cunostintelor despre compozitia laptelui matern determina multe mame sa considere ca lichidul magic e de fapt „apa chioara”.

Culoarea stravezie se explica de fapt prin faptul ca laptele muls este cel de inceput, cel destinat sa potoleasca setea sugarului. Asadar, transparenta si consistenta laptelui nu demonstreaza ca laptele matern a devenit insuficient pentru copil sau ca nu asigura substantele nutritive necesare.

Laptele de mama este hranitor indiferent de culoarea pe care o are si este conceput de organism astfel incat sa indeplineasca nevoile nutritionale ale copilului.

Studiile releva faptul ca laptele matern continua sa asigure 30% din nevoile energetice zilnice, 40% din necesarul de proteine, 70% din necesarul de vitamina A si 60% din vitamina C si dupa ce copilul trece de varsta de 1 an.

Laptele matern are proprietati imunologice foarte importante, iar anticorpii pe care micutii ii primesc prin alaptare sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii copilului.

Sistemul imunitar al unui copil se definitiveaza in jurul varstei de 6 ani. Asadar, mamicilor care mai auziti ca laptele vostru nu este bun sau suficient sau nu are culoarea care trebuie, nu renuntati la alaptare. Laptele matern nu se va transforma peste noapte in „apa chioara”.