„N-am facut nimic azi!” Reprosul pe care nu trebuie sa si-l faca o mama vreodata | Demamici.ro

Nu stiu ce asteptari aveai inainte de a ramane insarcinata sau inainte de a aduce pe lume primul copilas, dar adevarul sta in felul urmator. Atata timp cat ai un nou-nascut, nu vei mai avea timp sa faci lucrurile cu care erai obisnuita. Daca cineva iti spune altceva, inseamna ca minte :).

Cateodata vei avea timp sa mananci si tu.

Uneori vei reusi sa te speli pe fata. Un dus e un semi-lux.

Cateodata vei iesi la plimbare – doar pentru ca ii face bine bebelusului.

Vei putea sa vorbesti la telefon, scurt si la obiect. Discutiile de ore cu prietenele vor deveni istorie.

Vei pune masina de rufe la spalat, dar vei uita sa mai scoti rufele…

Nu te ingrijora. E perfect normal. Ce faci toata ziua? Nimic ce poate fi masurat cu adevarat.

Raspunzi cu multa rabdare, ignorand oboseala crunta, zambetelor, lacrimilor, foamei, balelor micutului tau. Il inveti sa navigheze intr-o lume complexa si dificila. Iti tii copilasul curat, chiar daca asta presupune sa-l schimbi si sa te schimbi de mai multe randuri de haine.

Iti inveti micutul, persoana mica si neajutorata, totul despre lume – cel putin partile importante cum ar fi cum sa se comporte si ce inseamna iubirea si unitatea din familie.

Creezi o fundatie a dragostei si a increderii intre tine si copilul tau, una pe care iti vei dezvolta principiile de parenting, pe care se vor baza interactiunile viitoare si care intr-un final va oferi copilului tau o perspectiva despre cum trebuie sa se raporteze la lume.

CONTINUARE