Miliaria sau bubițe de la căldură la copii. Cum pot fi prevenite | Demamici.ro

Miliaria sau bubițe de la căldură la copii. Cum pot fi prevenite | Demamici.ro

Miliaria sau bubițe de la căldură la copii. Aceste bubițe de la căldură apar, în special, la copii mici și la bebeluși, astfel că multe proaspete mămici se îngrijorează atunci când observă probleme la nivelul pielii.

Ce este miliaria și cum arată aceste bubițe de la căldură?

Bubițele de la căldură la copii (miliaria) sunt ca o erupție roșie sau roz și apar de obicei pe zonele din corp acoperite de haine, care intră în contact mai mult cu materialul, cât și în faldurile pielii, mai ales la bebelușii mai pufoși: capul, fruntea, pliurile corpului, mâinile, pieptul și picioarele sunt zonele cele mai afectate.

Orice erupție la nivelul pielii copilului este motiv de îngrijorare întrucât gândul mămicii se duce direct la diagnostice mai grave: bolile infecțioase.

Desi nu sunt dureroase și nici periculoase, aceste bubițe de la căldură la copii pot provoca mâncărime, disconfort și, rareori, chiar stări febrile.

Miliaria cristalină se manifestă prin vezicule albe, mici care apar în special pe trunchi și care dispar destul de repede.

Miliaria rubra arată aproape ca miliaria cristalină, numai că veziculele sunt înconjurate de un halou eritematos sau sunt roșiatice.

Miliaria sau bubițe de la căldură la copii. În această perioadă, este recomandat să eviți aplicarea pe corp a altor loțiuni sau produse pentru piele (decât dacă pediatrul ți-a dat o altă recomandare). Pentru zona scutecului, evită să ștergi pielea cu prosoape uscate (aspre) pentru că pielea este, deja, sensibilă și aceste bubițe de la căldură se vor înrăutăți.

Băița este foarte bună, la fel ca și folosirea unui prosopel umed, tamponat ușor pe piele. Nu folosiți pudră de talc pentru că aceste bubițe de la căldură se pot infecta.

Iată cum să previi neplăcutele bubițe de la căldură la copii

Miliaria sau bubițe de la căldură la copii. Chiar dacă este nou-născut, evită să îmbraci copilul prea gros, ori să lași camera în care stă copilul să se încălzească prea tare. Alege hăinuțe din bumbac și acele piese de vestimentație lejere. Un body cu mânecă scurtă și scutecelul sunt suficiente în casă, dar și afară la plimbare.

În primele trei luni, nou-născutul nu are dezvoltată funcția de termo-reglare a corpului. Astfel că, dacă simți mânuțele și piciorușele reci, să nu crezi că este din cauza faptului că îi este frig, ci din cauză că micuțul său corp nu a învățat cum să-și regleze temperatura în mod optim, scrie romedic.ro.

Tocmai de aceea, nou-născuții nu au nevoie de șosete în picioare, nici căciulițe pe cap. Iar dacă îți este teamă că se zgârie cu unghiuțele, evită să îi mai pui mănuși și alege să i le tai o dată la 3 zile.

De regulă, aceste bubițe de la căldură la copii dispar cu totul, ori se atenuează vizibil, în 3-4 zile și nu necesită tratament. Însă, dacă după această perioadă bubițele nu dispar, apare febra și starea copilului este chiar și foarte puțin înrăutățită, consultă de urgență pediatrul.

Vezi și: Bubitele de la caldura. Cum le recunosti si cum se pot trata | Demamici.ro

Vezi și: Cat de periculos este aerul conditionat folosit necorespunzator | Demamici.ro