Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: „Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!”| Demamici.ro

In urma cu doar cateva zile, Mihai Morar a crestinat un baietel, pe „verisorul” Nicolai. Lumanarile au fost tinute in biserica de cele doua fetite gemene ale prezentatorului: Cezara si Mara, „nasele”. Inspirat de momentul plin de insemnatate, Mihai Morar le-a scris fiicelor lui o scrisoare emotionanta, in care multi parinti se vor regasi.

Indiferent cat de grea este cresterea unui copil, un prunc nu este niciodata o povara, ci o binecuvantare. Copiii nu sunt greutati, ci bucurii.

Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: "Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!"| Demamici.ro

„Umărul meu drept: Cezara. Umărul meu stâng: Mara. Privirea mea către Cer: al treilea prunc ce îmi va purta numele.

Dar despre umerii mei vreau să vă povestesc azi. Despre Mara și Cezara. Ieri, l-am botezat pe “verișorul” Nicolai. Și ele două, “nașele”, mi-au fost alături. Dreapta și stânga. Serioase, “prezente”, implicate, preocupate. De încredere.

Uneori, ne mirăm cum cresc așa repede. De cele mai multe ori, nu ne vine să credem că nu mai sunt copii, refuzăm gândul că s-au făcut mari. Pentru că, de fapt, vrem să amânăm ziua când nu o să ne mai aparțină.

O să supere pe mulți asta: doar noi, părinții, le aparținem copiilor toată viața, nu invers.

Mă explic: copiilor le suntem datori să le dăm toată dragostea noastră necondiționată, dar nu și gândurile noastre necondiționate.

Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: "Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!"| Demamici.ro

Avem tot dreptul să fim asemeni lor, dar nu îi putem obliga pe copii să fie ca noi. Viața nu poate merge decât înainte, niciodată înapoi. Noi le găzduim trupurile, le dăm numele și dragostea, dar nu avem act de proprietate pe sufletele lor. Le putem pregăti viitorul, dar nu avem voie să le construim și să le modificăm visele.

Copiii sunt umerii noștri. Dar nu povara de pe ei. Am auzit mulți părinți vorbind despre copii ca despre “greutăți”. Tocmai pentru că vor, cumva, să își explice “dependența”. Nu vă împovărați, nu vă prefaceți “cocoșați”.

Copiii sunt umerii noștri, nu povara de pe ei.

Mara, Cezara, de fapt, asta vreau să vă spun: de când vă am pe voi, e dovedit, postura mea corporală s-a schimbat. Stau drept, cu umerii trași inapoi și merg încrezător înainte.

Voi două sunteți motivele pentru privirea mea în Sus, pentru al treilea prunc ce îmi va purta numele. Și dragostea.

Tatăl vostru, Mihai Morar.”

Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: "Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!"| Demamici.ro

Mihai Morar a anuntat in luna martie ca va deveni din nou tatic, la 10 ani distanta de la venirea pe lume a gemenelor: Cezara si Mara. De aceasta data, sotia, Gabriela, ii va darui inca o fetita.