Mama unui bebelus de 5 luni, suspect de coronavirus, apel disperat din spital: „Baiatul meu moare aici, pe pat. E vanat tot!” | Demamici.ro

Mama unui bebelus de 5 luni, suspect de coronavirus, apel disperat din spital:

Mama unui bebelus de 5 luni, suspect de coronavirus, apel disperat din spital. Mama unui bebelus de 5 luni, din Suceava, se plange ca nu are cine sa se ocupe de bebelusul ei bolnav.

Potrivit declaratiilor femeii, baietelul a fost consultat de un medic care nu este de specialitate. Micutului i se administreaza perfuzii, insa febra nu ii scade decat pentru cateva zeci de minute.

Bebelusului de 5 luni i-a fost facut testul pentru depistarea noului coronavirus si se asteapta rezultatele. Femeia crede ca bebelusul ar fi putut lua virusul din Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unitate medicala in care ambii au fost internati de pe data de 18 martie. Copilul este diagnosticat cu pneumonie.

Mama unui bebelus de 5 luni, suspect de coronavirus, apel disperat din spital: "Baiatul meu moare aici, pe pat. E vanat tot!" | Demamici.ro

Mama unui bebelus de 5 luni, suspect de coronavirus, apel disperat din spital. Discutie telefonica intre mama bebelusului si un reporter Antena 3:

„Toti fug de noi. Tot stau si ma rog sa vina medici, sa ne consulte. A venit un medic, nu e pediatru. A zis ca el doar atat poate sa vina, sa mi-l consulte si sa plece. Nimic nu-i face decat perfuzii. Scade febra 20 de minute, 10 minute si dupa aia apare inapoi. Plange incontinuu asa. I-au iesit bube pe tot corpul.

Reporter: Doctorii sunt infectati si nu pot sa vina la copil?

Da, da! Aici cu mine sunt, sunt infectati… au zis ca sunt infectati toti, ca nu are cine sa mi-l controleze. Si am spus ca baiatul meu moare aici pe pat. E vanat tot.

Reporter: De unde credeti ca s-ar fi putut infecta copilul?

Din Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava. Am stat la pediatrie cu el. De acolo.

Reporter: De cand ati fost internata cu el?

De pe 18 martie, chiar de ziua mea… m-am internat in spital. Pneumonie i-a gasit.”

Discutia intre mama copilului si reporter o puteti asculta AICI!

UPDATE: Baietelul a fost confirmat cu COVID-19.

Baietelul de 5 luni, din Suceava, diagnosticat cu COVID-19. Mama, lacrimi de durere si furie VIDEO | Demamici.ro

Copiii, riscul cel mai redus de a dezvolta forme grave ale COVID-19

Potrivit informatiilor oficiale, persoanele in varsta si cei cu afectiuni medicale preexistente au cel mai mare risc de a contracta o forma severa a bolii care sa duca la deces. La polul opus s-ar afla copiii, in cazul carora infectia cu noul coronavirus s-ar manifesta prin simptome usoare.

Din 731 de cazuri cu COVID-19 confirmate si 1412 suspecte, in randul copiilor din China, s-a inregistrat un singur deces, cel al unui baiat de 14 ani. Dintre toate cazurile de infectari cu noul virus la copii, 6% au fost forme severe. In cazul infectarilor in randul adultilor, 18,5% au dezvoltat forme severe ale COVID-19, arata un studiu care va fi publicat in jurnalul „Pediatrics”, in iunie, anul curent.

Adultii tineri raspund mai bine la tratament, insa NU sunt imuni la virus. Un raport al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii arata ca persoanele tinere spitalizate din cauza COVID-19 reprezinta un procent de 20% din totalul pacientilor internati. Prin tineri se intelege adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 44 de ani.

Vezi si: Fetita de 2 luni, conectata la ventilator, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro