Ludovic Orban: Creșele și after school-urile nu se închid în scenariul roșu | Demamici.ro

Ludovic Orban: Creșele și after school-urile nu se închid în scenariul roșu | Demamici.ro

Ludovic Orban: Creșele și after school-urile nu se închid în scenariul roșu. Creșele și afterschool-urile vor rămâne deschise, chiar și după ce se atinge indicele de infectare de 3 la mie, potrivit ultimului comunicat făcut de Ludovic Orban.

Părinții de copii mici pot sta, așadar, liniștiți. Accesul la creșă, dar și la afterschool va fi în continuare permis, deoarece reglementările care stabilesc intrarea în scenariul roşu la rata de 3 nu se referă şi la ele.

„În cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte dintre activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Creșele și after school-urile nu se închid în scenariul roșu

Cresele și after school-urile se află sub administrarea autorităților locale și nu a Ministerului Educației, nu au interdicție automată de a primi fizic copiii, odată ce o localitate intră în scenariul roșu, însă primăriile și Direcțiile de Sănătate Publică pot propune în ședinta Comitetului Județean pentru situații de urgentă închiderea și a creșelor și a after school-urilor, în scenariul rosu.”

Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădiniţe, declară premierul, întrebat despre situaţia creşelor şi after schooluri-urilor după intrarea şcolilor din Capitală în scenariul roşu.

„Sigur că after school-ul nu prea mai poate funcţiona dacă elevii nu merg la şcoală şi participă online la procesul educaţional. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona”, a spus premierul Orban.

Vezi si: O profesoară are grijă de frățiorul nou născut al elevului său, în timp ce mama se reface după COVID-19 | Demamici.ro