La 27 de saptamani a invins boala rara care i-a omorat fratele geaman in burta mamei. Povestea micutului care a sfidat legile naturii | Demamici.ro

Un bebelus de 27 de saptamani a sfidat legile naturi

La 27 de saptamani a invins boala rara care i-a omorat fratele geaman in burta mamei. Povestea micutului care a sfidat legile naturii. O mama a dezvaluit cum bebelusul ei nascut prematur a sfidat legile naturii supravietuind dupa ce o boala rara i-a ucis fratele geaman atunci cand se afla in pantece.

Un bebelus de 27 de saptamani a sfidat legile naturii

La 27 de saptamani a invins boala rara care i-a omorat fratele geaman in burta mamei. Povestea micutului care a sfidat legile naturii | Demamici.ro

Hannah Robertson, in varsta de 26 de ani, a fost diagnosticata cu sindromul transfuzat-transfuzor dupa ce a suferit dureri ingrozitoare de spate atunci cand era insarcinata in 27 de saptamani.

Acest lucru se intampla cand se formeaza conexiuni anormale ale vaselor sanguine in placenta comuna a gemenilor, ceea ce impiedica circulatia sangelui intre copii.

In cazul sindromului transfuzat – transfuzor, unul dintre feti primeste prea mult sange, iar celalalt prea putin, ceea ce face ca dezvoltarea gemenilor sa fie diferita. Fatul care primeste prea putin sange va fi mai mic si se va dezvolta mult mai incet.

La 27 de saptamani a invins boala rara care i-a omorat fratele geaman in burta mamei. Povestea micutului care a sfidat legile naturii

La o zi dupa ce a fost diagnosticata, o radiografie a confirmat ca inima lui Felix a incetat sa bata, in timp ce fratele sau geaman Bowie se lupta pentru viata sa.

Hannah a intrat in travaliu cinci zile mai tarziu, Felix fiind nascut mort pe 11 iunie 2018, iar Bowie s-a nascut un minut mai tarziu, cantarind 794 de grame.

Bowie a petrecut urmatoarele trei luni la terapie intensiva unde a luptat impotriva insuficientei renale, a pneumoniei si a sepsisului, inainte de a fi suficient de puternic pentru a merge acasa.

Medicii au spus ca Felix a primit prea mult sange, ceea ce i-a dezvoltat hipertensiune arteriala și o vezica marita. Acest lucru a pus o presiune asupra inimii sale, determinand-o sa nu mai bata si astfel a murit.

Un bebelus de 27 de saptamani a sfidat legile naturi

Hannah a avut o sarcina perfecta pana in saptamana 26. A inceput sa faca ecografii dese pentru a se asigura ca ambii bebelusi sunt sanatosi.

Dar lucrurile au luat o intorsatura teribila atunci cand Hannah, care avea sciatica de mult, s-a plans de dureri la spate. Dupa cateva zile, ea a sunat la spitalul local. Pe 3 iunie i s-a spus sa se odihneasca si sa ia analgezice.

Hannah nu mai suporta durerile si era deja in lacrimi, asa ca a mers iar la spital. O ecografie a dezvaluit boala rara pe care o aveau bebelusii ei.

Doctorii au spus ca totul va fi bine si ca vor efectua o operatie cu laser pentru a trata aceasta boala. Operatia cu laser avea rolul de a inchide vasele de sange anormale, iar chirurgii trebuiau sa elimine excesul de lichid.

Un bebelus de 27 de saptamani a sfidat legile naturi

Totusi, in urmatoarea dimineata, cand Hannah se pregatea sa intre in operatie, inima lui Felix s-a oprit. Pentru ca Bowie sa traiasca, doctorii au trebuit sa anuleze operatia.

Bowie are acum 11 luni si este perfect sanatos, asemenea unui bebelus de varsta lui, potrivit Daily Mail.

Vezi si: Mămică cu o burtă imensă dă naștere celor mai grei gemeni din istoria Scoției | Demamici.ro