Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza | Demamici.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza | Demamici.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Alocatiile vor creste astfel:

  • 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani (in cazul celor cu handicap)
  • 300 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani
  • 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copiilor cu handicap

Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza. De cand se va aplica cresterea

Teoretic, legea prevede ca aceasta crestere sa intre in vigoare in luna urmatoare celei in care se publica in Monitorul Oficial. Premierul Ludovic Orban a anuntat in ultimele zile ca va amana termenul de intrare in vigoare a legii pana cand Guvernul va putea aloca fondurile necesare.

Cu alte cuvinte, Guvernul nu va putea aplica aceasta majorare decat in luna iulie, la rectificarea bugetara.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza | Demamici.ro

Prorogarea legii de dublare a alocatiilor a fost confirmata si de Raluca Turcan, vicepremier.

„Ca atare, pentru ca PNL este intr-un dialog continuu cu presedintele Klaus Iohannis, promulgarea de astazi (n.r. – marti) a legii privind alocatiile va fi completata de o ordonanta de urgenta a Guvernului.

Actul normativ va proroga intrarea in vigoare a legii de dublare a alocatiilor pana la prima rectificare bugetara din acest an, la inceputul lunii iulie, asa cum prevede legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Presiunea care apasa bugetul din acest an, din motive ce tin de politica falimentara a fostului guvern, dorim sa nu afecteze copiii din Romania”, a declarat Raluca Turcan pentru mediafax.ro.

Vezi si: Se dubleaza sau nu alocatiile din ianuarie 2020? Declaratiile premierului Ludovic Orban | Demamici.ro

Legea privind dublarea alocatiilor a fost votata in decembrie 2019

Legea privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii a fost votata in Camera Deputatilor, in decembrie 2019, cu 179 de voturi „pentru”, 29 de abtineri, iar 3 parlamentari nu au votat. Initiativa legislativa prevede dublarea alocatiilor pentru copiii intre 2 si 18 ani care ar urma sa primeasca 300 de lei lunar, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.