Gravida care a intrat in contact cu o persoana suspecta de coronavirus, operata de medici fara echipament special de protectie. Declaratiile unui medic | Demamici.ro

Gravida care a intrat in contact cu o persoana suspecta de coronavirus, operata de medici fara echipament special de protectie. Declaratiile unui medic | Demamici.ro

Gravida care a intrat in contact cu o persoana suspecta de coronavirus, operata de medici fara echipament special de protectie. Diana Popovici, cadru medical, a facut publica o situatie cu care s-a confruntat in timpul garzii.

O gravida, care a intrat in contact cu o persoana sosita dintr-o zona de risc din Italia (Veneto), a ajuns in unitatea medicala in care Diana Popovici profeseaza, cu nasterea declansata.

Femeia le-a spus doctorilor ca a intrat in contact cu o persoana care s-a intors din Italia in urma cu 18 zile si care nu a fost testata pentru noul coronavirus, cu toate ca a solicitat acest lucru. Persoanei respective i s-a recomandat sa se izoleze la dimiciliu. In astfel de cazuri indicatia este ca nasterea sa se faca prin cezariana.

Potrivit informatiilor furnizate de cadrul medical, cezariana a fost efectuata de catre o echipa care nu a purtat echipament de protectie corespunzator, care sa previna infectarea cadrelor medicale cu noul coronavirus. Medicii si asistentele s-au protejat in timpul interventiei chirurgicale purtand doua perechi de manusi chirurgicale, doua masti si un halat steril.

Vezi si: Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama, testata negativ, ii este alaturi | Demamici.ro

Gravida care a intrat in contact cu o persoana suspecta de coronavirus, operata de medici fara echipament special de protectie

„Eu in garda de primire, astazi impreuna cu cativa colegi!
Sunt informata ca va ajunge in spital o gravida, cu nastere declansata si care a luat legatura (vizita) acum o saptamana cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile!

M-am scurs!

Indicatia este sa se finalizeze nasterea prin operatie cezariana!

A inceput agitatia!

Unde o vedem?… Am blocat un cabinet de consultatii pentru ea, cabinet in care ulterior s-a efectuat dezinfectia! Avem echipamente de protectie?… nu avem!!!
Avem teste pentru recoltare si pentru a trimite la boli infectioase?… nu avem!!!

Si atunci, ce avem?

Doctori si asistente care trebuie sa intre in sala si eventual sa se contamineze?…da, asta avem!🤬

A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologica. A avut contact cu persoana sosita din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, desi s-a dus si a cerut sa i se faca. Indicatia a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele si infirmierele FARA echipament de protectie!

Doar cu 2 randuri de masti, 2 randuri de manusi si halatul steril!

Dumnezeu cu mila!

Nu este normal ce se intampla!
Nu este normal sa NU avem echipamente de protectie!
Nu este normal sa expui la risc un spital intreg!”

Vezi si: Tine copiii in casa, chiar daca vremea „te cheama” afara! Parcurile dintre blocuri – zone cu mare potential de incarcare virala | Demamici.ro