Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer când avea 7 ani | Demamici.ro

Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Aceeași boală s-a întors:

Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer când avea 7 ani. Magda Vasiliu a trecut din nou prin momente dificile alături de băiețelul ei, după ce Vlad a suferit un accident serios în Italia. Fosta știristă s-a retras de la pupitrul jurnalului pe care îl prezenta, pentru a se putea dedica băiețelului ei. În 2017, Vlad a luptat ca un erou cu cancerul, iar de atunci, Magda Vasiliu și soțul ei s-au stabilit în Italia, acolo unde copilul a urmat tratamentul.

De curând, familia lor a trecut printr-o nouă încercare, după ce Vlad și-a fracturat un picior și a necesitat operație. Culmea, la același picior la care medicii îi montase anterior o proteză.

Magda Vasiliu a dispărut de pe sticlă şi îşi dedică tot timpul fiului ei, Vlad, care în 2017 a luptat ca un erou cu o boală nemiloasă: cancerul. Magda, soțul ei și fiul lor, acum în vârstă de 11 ani, s-au stabilit în Italia, acolo unde micuțul a urmat și tratamentul, însă recent liniștea le-a fost tulburată de un accident. Vlad și-a fracturat un picior și a fost operat, iar vedeta a retrăit emoțiile vizitelor prin spital.

Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer când avea 7 ani | Demamici.ro

Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer când avea 7 ani

„Mami, am căzut cu bicicleta, nu-mi mai pot mișca piciorul drept. Vino!” Și m-am dus la casa vecinilor, acolo unde Vlad plecase cu doar o jumătate de oră mai devreme. L-am găsit pe jos, cu piciorul drept îndoit în mod nefiresc. Același picior la care are proteză. Nu știu când am sunat la salvare și nu-mi aduc aminte ce le-am spus exact. Știu doar că în cinci minute au fost acolo, l-au suit pe targă și am plecat spre spitalul din Viterbo (n.r. oraș în regiunea Lazio). Acolo ne așteptau deja.. I-au făcut un test covid, apoi l-au adormit și l-au trimis la radiografie. Rezultatul: fractură de femur. La același picior…Mi se părea ireal. N-avea cum să fie așa”, a povestit Magda Vasiliu pe Facebook.

Magda Vasiliu a retrăit coșmarul zilelor petrecute în spital cu băiatul ei: ” Mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors”

„O doctoriță îmi spune: <Aranjăm acum transferul la Roma, la Bambino Gesù. Având în vedere istoricul lui medical e cel mai bine așa>. Și atunci mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors. Că d-aia se grăbesc să ne trimită la Roma. Am completat mecanic toate documentele posibile…

A venit elicopterul și chiar dacă îmi era frică de muream de ideea de elicopter, de zbor, m-am așezat cuminte unde mi-au spus și am numărat minutele până la aterizare. 13, în total până la Roma. De aici, cu altă ambulanță, la spital… A intrat în sală, unde i-au făcut o intervenție premergătoare celei care a avut loc joi…

Eram singură, la 3 dimineața, în sala de așteptare de lângă blocul operator, sperând să fie bine… Atunci abia am realizat că plecasem în trening, fără ochelari, că n-aveam nicio haină de schimb, că mai aveam 9 la sută baterie, fără încărcător. Lăsasem tv-ul aprins, luminile la fel, animalele nemâncate, totul descuiat…”, a mai spus ea.

Din fericire, starea băiețelului, acum în vârstă de 11 ani, a fost stabilizată. Medicii au asigurat-o că fractura nu are nicio legătură cu boala.

Fiul Magdei Vasiliu, suit pe targă și operat de urgență. Băiețelul a fost diagnosticat cu cancer când avea 7 ani | Demamici.ro

„Au urmat două zile oribile, însă joi, după operație, același medic care l-a operat și acum patru ani, a ieșit din sală și mi-a spus că e totul ok. Că fractura a fost urâtă, dar că n-are legătură cu boala, nu e o fractură patologică, ci una traumatică. Și să stau liniștită.

Acum așteptăm externarea, pentru că evoluția lui Vlad e bună…Cam asta am făcut în ultima săptămână…Bine măcar că s-a făcut primăvară. Și că există oameni fără de care nu m-aș fi descurcat zilele astea. Camelia Bordea, de exemplu…Vor urma recuperarea, fizioterapia probabil…dar astea nu mă sperie nici pe mine, nici pe Vlad…Ne întoarcem la lacul nostru, la pisici, la căței..Vlad însă deja mi-a spus: <când o să pot, o să merg din nou cu bicicleta. Da’ mai ușor, așa…>”, și-a încheiat Magda Vasiliu postarea pe Facebook, care a primit multă susținere și mesaje de încurajare de la utilizatori.

Băiatul Magdei Vasiliu, diagnosticat la vârsta de 7 ani cu cancer

În anul 2017, Vlad a primit un diagnostic crunt: cancer. Magda Vasiliu a abandonat totul și s-a dedicat în totalitate copilului ei. S-au mutat în Italia, acolo unde Vlad a urmat un tratament cu chimioterapie din trei în trei săptămâni. După multe zile în spital și rugăciuni, băiatul a reușit să învingă boala.

„Se împlinește un an de când am ajuns la Roma…Un an în care am sperat, am suferit, am învățat, am plâns, m-am bucurat și am aflat ce înseamnă cu adevărat cancerul….Un an de chimioterapie, o intervenție chirurgicală, aplazie, analize săptămânale, investigații amănunțite, reevaluări făcute ca la carte. Grazie unor medici de un profesionalism incredibil precum Ida Russo, GM Milano, Aurora Castellano, Deborah Di Pasquale, Marco Giordano, dar și mulțumită unor asistente care i-au venit mereu în întâmpinare lui Vlad, astăzi, copilul meu este în remisie totală, completă.

Am văzut ce înseamnă un spital dedicat cu adevărat copiilor, am văzut cum trebuie să fie îngrijiți cu adevărat copiii oncologici, am învățat să am încredere până în pânzele albe în deciziile medicilor și în priceperea și îndemânarea asistentelor. Nu pot decât să le mulțumesc la nesfârșit din tot sufletul meu. Cuvintele, evident, nu vor putea niciodată exprimă recunoștința mea toată. Iar fără Cosmin Stoian, soțul meu, și fără mama lui, o doamna și o mama în adevăratul sens al cuvântului, toată calea parcursă de Vlad ar fi fost una anevoioasă, dacă nu chiar imposibilă. Nu mi doresc decât că într o zi, copiii români să nu mai fie nevoiți să plece în țări străine pentru a avea o șansă la viață”, este mesajul publicat la acel moment de fosta știristă.

Vezi si: Băiețelul Octaviei Geamănu, în vârstă de 4 ani, diagnosticat cu „boala sărutului” | Demamici.ro

Vezi si: Adela Popescu și Radu Vâlcan, prima apariție alături de copii. Cei doi băieței seamănă leit cu mama lor | Demamici.ro